Sportpark Jaspers: zonnepanelen

Vereniging: Sportpark Jaspers
Locatie: Winterswijk
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: zonnepanelen op het dak van de kantine en kleedkamers

Vereniging

Stichting Sportpark Jaspers is in 1988 opgericht met als doel om sportcomplex Jaspers in Winterswijk te exploiteren. Op het complex wordt hoofdzakelijk gevoetbald door FC Winterswijk, een club met de ambitie om ‘de beste club van de Achterhoek’ te zijn. De stichting huurt de velden van de gemeente. Van 2010 tot 2013 is het park vernieuwd met 5 kunstgrasvelden en 2 natuurgrasvelden. Op de hoofdtribune is zitruimte voor 500 bezoekers, op de zit-/staantribune is plek voor 1.500 toeschouwers. Het clubhuis is in eigendom van de stichting en heeft een kantine, businessruimte, bestuurs- en vergaderruimtes, en 18 kleedkamers.

Financiering

De stichting wil 540 zonnepanelen op het dak van de kantine en de kleedkamers van FC Winterswijk plaatsen. Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert de aanschaf en plaatsing. Met de zonne-installatie kan de voetbalvereniging hun benodigde energie (deels) duurzaam opwekken. De club hoopt met deze investering ook op de lange termijn sportbeoefening te kunnen faciliteren op een duurzame accommodatie.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: