Zwolse Lawn Tennis Bond: ledverlichting

Vereniging: Zwolse Lawn Tennis Bond
Locatie: Zwolle
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: ledverlichting voor tennisbanen
Website: www.zltb.nl

Vereniging

De in 1932 opgerichte Zwolse Lawn Tennis Bond (Z.L.T.B.) is een van de oudste tennisverenigingen in Zwolle, met zeven gravelbanen in bezit. De twee gehuurde banen worden na afloop van het huurcontract eigendom van de vereniging. Behalve tennis in competitieverband is een grote groep senioren- en jeugdleden actief met recreatietennis. Ook is tennisles mogelijk. Binnen de vereniging zijn zo’n zestig vrijwilligers actief.

Financiering

Met de lening van het BNG Duurzaamheidsfonds wil de vereniging ledverlichting aanbrengen op de zeven eigen tennisbanen. Daarmee kan de club een flinke energiebesparing realiseren. Ledverlichting verbruikt namelijk minder dan conventionele verlichting, zoals gloei- en halogeenlampen, en gaat langer mee. Zo verdient de tennisvereniging de investering vanzelf terug.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: