Sportlening BNG Duurzaamheidsfonds

Nu met laag rentetarief van 1,95%!

Sportverenigingen kunnen bij het BNG Duurzaamheidsfonds een Sportlening aanvragen voor de verduurzaming van hun accommodatie. Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport is het mogelijk om deze leningen aan te bieden tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief van slechts 1,95%.

Sportlening voor duurzaam sporten

Heeft je sportvereniging plannen om te investeren in de sportaccommodatie? Van zonnepanelen op het dak en LED verlichting in de kantine tot het (her)bouwen of geheel energieneutraal maken van het clubhuis.

Of het nu gaat om een verbouwing, uitbreiding, verduurzaming of aankoop, investeren kost geld. De Sportlening van het BNG Duurzaamheidsfonds biedt uitkomst. Met de Sportlening kun je de investering meteen laten uitvoeren en direct genieten van het resultaat, zonder eerst te sparen of de reserves aan te spreken.

Voor wie is de Sportlening?

De Sportlening is speciaal bedoeld voor sportverenigingen met duurzame ambities. Sporthallen, zwembaden, ijsbanen en alle clubhuizen bij voetbal-, hockey- en tennisverenigingen. Het is slechts een greep uit alle sportaccommodaties die, met een borgstelling van SWS, in aanmerking komen voor een aantrekkelijke Sportlening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds.

Stichting Waarborgfonds Sport

Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) is een onafhankelijke stichting die actief is in heel Nederland. SWS is in 1980 opgericht op initiatief van het Ministerie van VWS, NOC*NSF en De Lotto.

Leningaanvragen tot 75.000 euro worden volledig door SWS geborgd. Bij grotere leningen doet SWS dit in samenwerking met de gemeente waarin de club of sportorganisatie is gevestigd.

Vraag de borgstelling aan bij SWS

BNG Duurzaamheidsfonds

Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt de Sportlening vanaf € 10.000 tot € 500.000 aan sportverenigingen die een waarborg hebben verkregen van de Stichting Waarborgfonds Sport. Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt de Sportlening tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief van 1.95%, indien er sprake is van een garantie door SWS, al dan niet aangevuld met gemeentegarantie.

Ja, ik heb een SWS toekenningsbesluit:

Sportlening aanvragen