Amsterdamse Sportvereniging V.R.A.: clubhuis en nieuwe crickethal (ver)bouwen

Vereniging: Amsterdamse Sportvereniging V.R.A.
Locatie: Amsterdam
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: (ver)bouwen clubhuis en nieuwe crickethal
Website: www.vra.nl

Vereniging

Bij de in 1914 opgerichte Amsterdamse vereniging V.R.A. kun je cricket spelen. Het is een vereniging met leden met verschillende culturele achtergronden en nationaliteiten die op zowel recreatief als competitief niveau spelen. Hoewel cricket in Nederland relatief klein is, is het wereldwijd een grote en populaire sport. De vereniging verhuisde in 1988 naar de huidige locatie in Amstelveen en huurt daar drie velden van de gemeente Amsterdam. Het hoofdveld heeft een A-status, waardoor er regelmatig internationale wedstrijden plaatsvinden. Ook de nationale cricketbond maakt gebruik van het complex vanwege de zogenoemde trainingswickets met gras. Het clubhuis is in eigendom van de vereniging.

VRA Cricket Amsterdam

Financiering

De vereniging kocht begin 2020 het clubhuis over van de gemeente Amsterdam. Dat willen ze flink verbouwen en er een nieuwe crickethal aan bouwen. Daarvoor vroeg V.R.A. financiering aan bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Met de verstrekte lening krijgen onder meer de buitenramen triple glas en worden alle ruimten voorzien van ledverlichting. Ook komen er isolerende sandwichpanelen op de daken en worden de buitenmuren van de bestaande bouw waterdicht gemaakt. De verbouwing zal deels in overleg gaan met de cricketbond vanwege de wensen die de bond heeft om bij de vereniging haar High Performance Center onder te brengen.

Clubhuis VRA

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 3 SDG 7 SDG 11