Jaarverslag 2021

Het jaar 2021 kenmerkte zich wederom door de impact van corona op de samenleving. Desalniettemin is het een succesvol jaar geweest voor het BNG Duurzaamheidsfonds. De zichtbaarheid van het fonds, de continue groei van de Sportlening, het uitbreiden van het fondsvermogen en de verslaglegging op de maatschappelijke bijdrage markeren de voortgang.

Het fonds financiert duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Alle gefinancierde projecten leveren een positieve bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen voor onze samenleving. En daar zijn we trots op.

De 174 leningen die tot nu toe zijn verstrekt, dragen bij aan de volgende Sustainable Development Goals (‘SDGs’), nl. SDG 3 Goede gezondheid en welzijn; SDG 4 Kwaliteitsonderwijs; SDG 7 Betaalbare en duurzame energie; SDG 9 Industrie, innovatie en infrastructuur en SDG 11 Duurzame steden en gemeenschappen.

Maatschappelijke impact

In 2021 heeft het BNG Duurzaamheidsfonds 100 projecten gefinancierd die hebben geleid tot een vermindering van maar liefst 4.370.156 kg CO2uitstoot in een jaar. Dit komt overeen met het energieverbruik van 1.180 huishoudens of 218.500 bomen die een jaar lang groeien!

Klik hieronder voor het gehele jaarverslag.

Lees het jaarverslag van 2021 Lees het jaarverslag van 2020