Sportlening

Je wilt fit worden of blijven, wellicht wat calorieën verbranden of je traint voor een specifiek doel. Samen of alleen. Sport heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Om bij het sporten meteen aan het milieu te denken, lijkt in de eerste plaats wat vergezocht. Echter, stellen ook  sportclubs steeds vaker de vraag: ‘’Hoe kunnen we onze sportaccommodatie duurzaam en toekomstbestendig maken en houden?’’

Een goede vraag. Vooral omdat juist bij sportaccommodaties de winst hoog is. Hoe duurzamer het clubhuis, de kleedkamers of het veld, hoe minder geld het kost, hoe lager de contributie kan zijn.
Sportlening duurzaam fonds

Verduurzamen van sportaccommodaties

Als sportvereniging kun je bij het BNG Duurzaamheidsfonds een Sportlening aanvragen voor de verduurzaming van de accommodatie. En er valt meer onder verduurzaming dan je in eerste instantie wellicht denkt. Zo kun je (tennis)banen vervangen voor een ondergrond die niet meer gesproeid hoeft te worden met oppervlaktewater, wat leidt tot minder onderhoud. De nieuwe ondergrond is minder blessuregevoelig en toekomstbestendig. Verengingen kunnen ook nieuwe sanitaire voorzieningen plaatsen dat voldoet aan de huidige kwaliteit- en milieueisen of een nieuw clubhuis met warmtepomp en warmte terugwininstallatie (zonder gasaansluiting) realiseren. Maar ook zonnepanelen laten plaatsen of LED verlichting aanbrengen zijn duurzame acties.

Het BNG Duurzaamheidsfonds is er voor duurzame bedrijven, verenigingen, coöperaties en stichtingen. Heb je duurzame ambities voor je sportaccommodatie? Dan biedt het BNG Duurzaamheidsfonds je graag financiële steun.

 

  • Maak werk van de duurzame ambities van je sportvereniging
  • Reserves aanspreken of sparen is niet nodig
  • Direct energie besparen en genieten van het resultaat

 

Stichting Waarborgfonds Sport

Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds Sport krijg je voor de Sportlening een zeer aantrekkelijk rentetarief van slechts 1,95%.
Leningaanvragen tot 75.000 euro worden volledig door SWS geborgd. Bij grotere leningen doet SWS dit in samenwerking met de gemeente waarin de club of sportorganisatie is gevestigd. Zo maken we samen het verduurzamen van jouw sportaccommodatie mogelijk.

Lees meer over de borgstelling van SWS
sportkantine zonnepanelen

Initiatieven

Bekijk de projecten die we mede mogelijk hebben gemaakt

Sportlening

Leningen van 10.000 tot 500.000 EUR
  • 1,95% rente
  • Looptijd maximaal 15 jaar vast
  • Geen afsluitkosten, boetevrij vervroegd aflossen

Nieuws

06-05-2020

Eerste Sportlening verstrekt aan watersportvereniging uit Zuidland

De eerste Sportlening is verstrekt aan Watersportvereniging Blinckvliet uit het Zuid-Hollandse Zuidland. Met de financiering kunnen zij de jachthaven uitbaggeren en nieuwe meerpalen aanschaffen. Zo kan de bijna 50-jarige vereniging hun bestaan op veilige wijze voortzetten.

 

23-01-2020

Nu aan te vragen: Aantrekkelijke lening voor sportverenigingen

Vanaf 23 januari kunnen sportverenigingen een sportlening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds voor de verduurzaming van hun accommodatie. Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport, is het mogelijk om deze leningen aan te bieden tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief.

Veelgestelde vragen

Sportlening

Bekijk alle vragen en antwoorden