Sportlening

Je wilt fit worden of blijven, wellicht wat calorieën verbranden of je traint voor een specifiek doel. Samen of alleen. Sport heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Om bij het sporten meteen aan het milieu te denken, lijkt in de eerste plaats wat vergezocht. Echter, stellen ook  sportclubs steeds vaker de vraag: ‘’Hoe kunnen we onze sportaccommodatie duurzaam en toekomstbestendig maken en houden?’’

Een goede vraag. Vooral omdat juist bij sportaccommodaties de winst hoog is. Hoe duurzamer het clubhuis, de kleedkamers of het veld, hoe minder geld het kost, hoe lager de contributie kan zijn.
Sportlening duurzaam fonds

Verduurzamen van sportaccommodaties

Als sportvereniging kun je bij het BNG Duurzaamheidsfonds een Sportlening aanvragen voor de verduurzaming van de accommodatie. En er valt meer onder verduurzaming dan je in eerste instantie wellicht denkt. Zo kun je (tennis)banen vervangen voor een ondergrond die niet meer gesproeid hoeft te worden met oppervlaktewater, wat leidt tot minder onderhoud. De nieuwe ondergrond is minder blessuregevoelig en toekomstbestendig. Verengingen kunnen ook nieuwe sanitaire voorzieningen plaatsen dat voldoet aan de huidige kwaliteit- en milieueisen of een nieuw clubhuis met warmtepomp en warmte terugwininstallatie (zonder gasaansluiting) realiseren. Maar ook zonnepanelen laten plaatsen of LED verlichting aanbrengen zijn duurzame acties.

Het BNG Duurzaamheidsfonds is er voor duurzame bedrijven, verenigingen, coöperaties en stichtingen. Heb je duurzame ambities voor je sportaccommodatie? Dan biedt het BNG Duurzaamheidsfonds je graag financiële steun.

 

  • Maak werk van de duurzame ambities van je sportvereniging
  • Reserves aanspreken of sparen is niet nodig
  • Direct energie besparen en genieten van het resultaat

 

Stichting Waarborgfonds Sport

Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds Sport krijg je voor de Sportlening een zeer aantrekkelijk rentetarief van slechts 1,95%.
Leningaanvragen tot 75.000 euro worden volledig door SWS geborgd. Bij grotere leningen doet SWS dit in samenwerking met de gemeente waarin de club of sportorganisatie is gevestigd. Zo maken we samen het verduurzamen van jouw sportaccommodatie mogelijk.

Lees meer over de borgstelling van SWS
sportkantine zonnepanelen

Initiatieven

Bekijk de projecten die we mede mogelijk hebben gemaakt

Sportlening

Leningen van 10.000 tot 500.000 EUR
  • 1,95% rente
  • Looptijd maximaal 15 jaar vast
  • Geen afsluitkosten, boetevrij vervroegd aflossen

Nieuws

03-09-2020

Ik wil een eigen (duurzaam) bedrijf starten, waar begin ik?

Maak een businessplan!

In een businessplan, ook wel ondernemingsplan genoemd, staat kortweg wie je bent, wat je wilt en hoe je dat gaat doen. Het is je houvast voor het opzetten van een onderneming. Door alle zaken op een rij te zetten, kun je goed inschatten of de plannen haalbaar zijn. Maar wat staat er eigenlijk allemaal in zo’n plan? Je leest het hier.

16-08-2020

Deel 3 - 3 redenen voor gemeenten om te kiezen voor het BNG Duurzaamheidsfonds

Verduurzaming binnen gemeenten, zonder inzet eigen middelen.

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert duurzaamheidsinitiatieven die door gemeenten of provincies worden aangemoedigd, maar te klein zijn om door banken te worden gefinancierd. Voor de verduurzaming van particulier en maatschappelijk vastgoed en om kleine duurzame projecten te realiseren, is het fonds van doorslaggevend belang. 

12-08-2020

Hoi Penningmeester! Chris Baas van TP Bilthoven

Chris Baas, penningmeester van misschien wel het mooiste tennispark van Nederland in de bossen van Bilthoven, is zelf fanatiek tennisser bij TP Bilthoven. Ze hebben net een mooi verduurzamingstraject achter de rug dat ''soepel en professioneel verliep''. De volgende dromen dienen zich al aan. Benieuwd naar de verdere verduurzaming van het park? Je leest het hier.

Veelgestelde vragen

Sportlening

Bekijk alle vragen en antwoorden