Investeren met de Sportlening

Je wilt fit worden of blijven, wellicht wat calorieën verbranden of je traint voor een specifiek doel. Samen of alleen. Sport heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Mensen die bewegen en sporten zijn slim en verstandig. Ze leven gezonder, leren beter en ontwikkelen hun sociale vaardigheden. Kortom: Sport is belangrijk. En een goed functioneerde sportaccommodatie of sportveld is daarbij cruciaal. 

Het BNG Duurzaamheidsfonds maakt investeringen in en aan de sportaccommodatie betaalbaar met de Sportlening. Dankzij de Sportlening kun je direct de investeringen laten uitvoeren waardoor je direct geniet van het resultaat. En het investeren in je vereniging met de Sportlening levert meer voordelen op:

  • Eerst sparen of reserves aanspreken is niet nodig
  • Voorkomt onnodige onderhoudskosten
  • Duurzame investeringen verlagen de energiekosten
  • Maakt je vereniging klaar voor de toekomst en verhoogt het sportplezier
Sportlening duurzaam fonds

Geld besparen met duurzame investeringen

Om bij het sporten meteen aan het milieu te denken, lijkt in de eerste plaats wat vergezocht. Echter, stellen ook sportclubs steeds vaker de vraag: ‘’Hoe kunnen we onze sportaccommodatie toekomstbestendig en duurzaam maken en houden?’’

Een goede vraag. Vooral omdat juist bij sportaccommodaties de winst hoog is. Hoe duurzamer het clubhuis, de kleedkamers of het veld, hoe minder geld het kost, hoe lager de contributie kan zijn.

Atletiek de Liermse
En er valt meer onder verduurzaming dan je in eerste instantie wellicht denkt. Zo kun je (tennis)banen vervangen voor een ondergrond die niet meer gesproeid hoeft te worden met oppervlaktewater, wat leidt tot minder onderhoud. De nieuwe ondergrond is minder blessuregevoelig en toekomstbestendig. Verengingen kunnen ook nieuwe sanitaire voorzieningen plaatsen dat voldoet aan de huidige kwaliteit- en milieueisen of een nieuw clubhuis met warmtepomp en warmte terugwininstallatie (zonder gasaansluiting) realiseren. En zonnepanelen laten plaatsen of LED verlichting aanbrengen zijn duurzame acties.

BNG Duurzaamheidfonds investeert jouw ambitie

Het BNG Duurzaamheidsfonds is er voor duurzame bedrijven, verenigingen, coöperaties en stichtingen. Heb je duurzame ambities voor je sportaccommodatie? Dan biedt het BNG Duurzaamheidsfonds je graag financiële steun.

  • Financiering voor investeringen in en aan de sportaccommodatie
  • Aanvragen van € 10.000 tot € 500.000
  • In 6 stappen van idee naar realisatie

Stichting Waarborgfonds Sport

Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds Sport krijg je voor de Sportlening een zeer aantrekkelijk rentetarief van slechts 1,95%.
Leningaanvragen tot 75.000 euro worden volledig door SWS geborgd. Bij grotere leningen doet SWS dit in samenwerking met de gemeente waarin de club of sportorganisatie is gevestigd. Zo maken we samen het verduurzamen van jouw sportaccommodatie mogelijk.

Lees meer over de borgstelling van SWS
sportkantine zonnepanelen

Initiatieven

Bekijk de projecten die we mede mogelijk hebben gemaakt

Sportlening

Leningen van 10.000 tot 500.000 EUR
  • 1,95% rente vast
  • Maximale looptijd van 15 jaar
  • Geen afsluitkosten, boetevrij vervroegd aflossen

Nieuws

11-10-2020

Hoi Voorzitter! Abe de Jong van TV Hercules

De verlichting voldeed niet meer aan de normen en viel regelmatig uit. Het dak van het clubhuis vertoonde lekkages en de meterkast viel regelmatig in storing. De apparatuur was aan vervanging toe. Daarnaast was het wenselijk om het clubhuis aan te passen naar de inzichten van de huidige tijd. Tijd voor actie. Samen met vele vrijwilligers zetten Abe de Jong zijn schouders onder het project en met resultaat! Lees hier zijn verhaal.
28-09-2020

Hoi Voorzitter! Dennis Hamelink van vv Terneuzense Boys

Dennis Hamelink is al meer dan 40 jaar in allerlei functies lid (voetballer, trainer, leider, scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, bestuurslid) van voetbalvereniging vv Terneuzense Boys. 'We besparen de vereniging op termijn geld, doen tegelijkertijd iets aan het milieu en ontlasten onze vrijwilligers. Het mes snijdt dus aan meer dan twee kanten!' Een mooi voorbeeld voor andere sportverenigingen, lees hier zijn verhaal.
03-09-2020

Ik wil een eigen (duurzaam) bedrijf starten, waar begin ik?

Maak een businessplan!

In een businessplan, ook wel ondernemingsplan genoemd, staat kortweg wie je bent, wat je wilt en hoe je dat gaat doen. Het is je houvast voor het opzetten van een onderneming. Door alle zaken op een rij te zetten, kun je goed inschatten of de plannen haalbaar zijn. Maar wat staat er eigenlijk allemaal in zo’n plan? Je leest het hier.

Veelgestelde vragen

Sportlening

Bekijk alle vragen en antwoorden