Investeren met de Sportlening

Je wilt fit worden of blijven, wellicht wat calorieën verbranden of je traint voor een specifiek doel. Samen of alleen. Sport heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Mensen die bewegen en sporten zijn slim en verstandig. Ze leven gezonder, leren beter en ontwikkelen hun sociale vaardigheden. Kortom: Sport is belangrijk. En een goed functioneerde sportaccommodatie of sportveld is daarbij cruciaal. 

Het BNG Duurzaamheidsfonds maakt investeringen in en aan de sportaccommodatie betaalbaar met de Sportlening. Dankzij de Sportlening kun je direct de investeringen laten uitvoeren waardoor je direct geniet van het resultaat. En het investeren in je vereniging met de Sportlening levert meer voordelen op:

  • Eerst sparen of reserves aanspreken is niet nodig
  • Voorkomt onnodige onderhoudskosten
  • Duurzame investeringen verlagen de energiekosten
  • Maakt je vereniging klaar voor de toekomst en verhoogt het sportplezier
Sportlening duurzaam fonds

Geld besparen met duurzame investeringen

Om bij het sporten meteen aan het milieu te denken, lijkt in de eerste plaats wat vergezocht. Echter, stellen ook sportclubs steeds vaker de vraag: ‘’Hoe kunnen we onze sportaccommodatie toekomstbestendig en duurzaam maken en houden?’’

Een goede vraag. Vooral omdat juist bij sportaccommodaties de winst hoog is. Hoe duurzamer het clubhuis, de kleedkamers of het veld, hoe minder geld het kost, hoe lager de contributie kan zijn.

Atletiek de Liermse
En er valt meer onder verduurzaming dan je in eerste instantie wellicht denkt. Zo kun je (tennis)banen vervangen voor een ondergrond die niet meer gesproeid hoeft te worden met oppervlaktewater, wat leidt tot minder onderhoud. De nieuwe ondergrond is minder blessuregevoelig en toekomstbestendig. Verengingen kunnen ook nieuwe sanitaire voorzieningen plaatsen dat voldoet aan de huidige kwaliteit- en milieueisen of een nieuw clubhuis met warmtepomp en warmte terugwininstallatie (zonder gasaansluiting) realiseren. En zonnepanelen laten plaatsen of LED verlichting aanbrengen zijn duurzame acties.

BNG Duurzaamheidfonds investeert jouw ambitie

Het BNG Duurzaamheidsfonds is er voor duurzame bedrijven, verenigingen, coöperaties en stichtingen. Heb je duurzame ambities voor je sportaccommodatie? Dan biedt het BNG Duurzaamheidsfonds je graag financiële steun.

  • Financiering voor investeringen in en aan de sportaccommodatie
  • Aanvragen van € 10.000 tot € 500.000
  • In 6 stappen van idee naar realisatie

Stichting Waarborgfonds Sport

Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds Sport krijg je voor de Sportlening een zeer aantrekkelijk rentetarief van slechts 1,95%.
Leningaanvragen tot 75.000 euro worden volledig door SWS geborgd. Bij grotere leningen doet SWS dit in samenwerking met de gemeente waarin de club of sportorganisatie is gevestigd. Zo maken we samen het verduurzamen van jouw sportaccommodatie mogelijk.

Lees meer over de borgstelling van SWS
sportkantine zonnepanelen

Initiatieven

Bekijk de projecten die we mede mogelijk hebben gemaakt

Sportlening

Leningen van 10.000 tot 500.000 EUR
  • 1,95% rente vast
  • Maximale looptijd van 15 jaar
  • Geen afsluitkosten, boetevrij vervroegd aflossen

Nieuws

16-12-2020

50 Sportleningen verstrekt in één jaar

Al vijftig Sportleningen verstrekt! Wie had dat kunnen bedenken toen we begin 2020 startten met het aanbieden van leningen waarmee sportverenigingen in hun accommodatie kunnen investeren. Wij in ieder geval niet. En dat maakt het des te mooier in deze rare tijden.

30-11-2020

5 vragen aan investmentmanager Paul Scholten

Paul Scholten werkt sinds 2018 als investmentmanager voor het BNG Duurzaamheidsfonds. Hij vervult die functie bij SVn, dat het fonds namens BNG Bank beheert. Vijf vragen aan Paul.

11-11-2020

“De mooiste vorm van circulariteit is om een gebouw helemaal niet te slopen”

Het gebeurt vaak zonder dat we erover nadenken: we slopen gebouwen en brengen alles wat er uit en af komt naar de stort. Maar is het niet een beetje dwaas dat we isolatiemateriaal er ergens de ene dag uitslopen en de dag erna in een ander gebouw met nieuwe rollen weer aanbrengen? Kees Boot van het Veenendaals ingenieursbureau BOOT vindt van wel en zette in samenwerking met andere partijen een marktplaats voor hergebruik van materialen op.

Veelgestelde vragen

Sportlening

Bekijk alle vragen en antwoorden