Nieuws

BNG Duurzaamheidsfonds Jaarverslag 2023 Cover
31-05-2024

BNG Duurzaamheidsfonds Jaarverslag 2023

Een duurzame en gezonde impact.

Het jaar 2023 was een positief jaar voor het BNG Duurzaamheidsfonds. Het fonds verstrekte 75 Sportleningen, met een totale waarde van ruim € 9,5 miljoen. Dankzij de leningen konden sportclubs aan de slag met onder meer het verduurzamen van hun accommodaties.

Lees meer
Kaft Jaarverslag 2022
18-07-2023

BNG Duurzaamheidsfonds Jaarverslag 2022

Sport als katalysator.

2022 was een recordjaar voor de Sportlening: er zijn 99 Sportleningen verstrekt in het eerste half jaar ter waarde van 11.847.395 Euro.

Lees meer
Bng Duurzaamheidsfonds 1
10-01-2023

BNG Duurzaamheidsfonds groeit met 15 miljoen euro

Sportverenigingen, bedrijven en stichtingen met duurzame plannen kunnen weer bij het BNG Duurzaamheidsfonds terecht. Het fondsvermogen groeit van 35 naar 50 miljoen. Daarmee heeft het fonds 15 miljoen euro extra beschikbaar voor de Sportlening en Maatwerklening. “We kunnen nu nog meer mooie duurzame plannen van de grond helpen”, zegt fondsmanager Hilbert Bouwman.

Lees meer
Vlaggen
15-06-2022

Hechte gemeenschap in Rottevalle zorgt voor een duurzaam sportpark

In Rottevalle, een Fries dorpje in de gemeente Smallingerland, vormen de ongeveer 1.300 inwoners een hechte gemeenschap. Dat ze ook goed samenwerken, blijkt wel uit de verduurzaming van sportpark ’t Hagehiem, waar meerdere sportverenigingen gebruik van maken. Niet alleen de bestuursleden, maar ook vele vrijwilligers zetten hun schouders eronder. Aly de Boer, secretaris van het sportpark, vertelt over de aanpak.

Lees meer
Beeld Voorpagina Vierkant
19-05-2022

BNG Duurzaamheidsfonds Jaarverslag 2021

In 2021 heeft het BNG Duurzaamheidsfonds op de kop af 100 projecten gefinancierd, waarvan een groot deel in de sportsector. Deze projecten hebben een vermindering van maar liefst 4.370.156 kg CO2 uitstoot in een jaar gerealiseerd. Dit komt overeen met het energieverbruik van 1.180 huishoudens of wat 218.500 bomen, die een jaar lang groeien, kunnen compenseren!

Lees meer
220422 Still Paviljoen Natuurhus Almelo
22-04-2022

De maatschappelijke impact van Natuurhus Almelo in beeld

Bekijk de video over Stichting Natuurhus Almelo! 

Lees meer
Padelbanen
08-02-2022

Door met verduurzamen in de sport!

Goed nieuws voor bestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen: BNG Duurzaamheidsfonds heeft EUR 10 miljoen extra gereserveerd voor de Sportlening.

Lees meer
Sportlening
07-01-2022

Borging SWS verhoogd tot 100.000 euro

Met ingang van 1 januari 2022 heeft SWS haar toekenningsvoorwaarden en aanvraagprocedure aangepast. Dit houdt in dat bancaire leningen tot en met 100.000 euro nu volledig door SWS kunnen worden geborgd. Deze grens lag in de voorgaande jaren nog bij 75.000 euro. Een borgstelling van de gemeente is tot dit leningsbedrag niet nodig.

Lees meer
Overzicht Banen Gedeeltelijk
20-10-2021

“Sport en bewegen katalysator voor financiering van duurzame investeringen“

Sinds de oprichting in 2018 van het BNG Duurzaamheidsfonds is het succes van het fonds alleen maar gegroeid. Het aantal projecten dat van het fonds gebruik maakt is inmiddels de 100 gepasseerd en groeit door. De bestuursleden staan inmiddels aan het begin van hun tweede termijn van vier jaar. Een mooi moment voor een gesprek met bestuurslid Geurt Thomas.

Lees meer
Vve Marsdiep Den Helder 1024X683
24-08-2021

Dromen, denken en doen: samen met je VvE aan de slag om prettiger te wonen

Misschien woon je al jaren met veel plezier in je appartement. Of misschien ben je er nog maar net geland. Hoe dan ook: het kan zijn dat je merkt dat het nog net iets beter kan, jouw huis of het gebouw waarin je woont. Veiliger, milieuvriendelijker, comfortabeler of leefbaarder. Ga samen met medebewoners op onderzoek uit en maak mooie plannen! 

Lees meer
Dak Renovatie
12-07-2021

Verduurzamen van maatschappelijk vastgoed wanneer tijd en kennis ontbreekt: er is hulp beschikbaar!

Ben je eigenaar of gebruiker van bijvoorbeeld een dorpshuis, sporthal, buurtzorgcentrum of van een school? Dan wil je misschien graag verduurzamen, maar je hebt de tijd of de kennis niet in huis om ermee aan de slag te gaan. Je bent zeker niet de enige! Speciaal voor deze groep is er nu een ontzorgingsprogramma opgezet speciaal voor klein maatschappelijk vastgoed.

Lees meer
Screenshot Maatwerklening
24-06-2021

Grote projecten – grote impact

Met de Maatwerklening financiert BNG Duurzaamheidsfonds uitdagende projecten

Bedrijven, verenigingen, VvE’s, coöperaties en stichtingen. Allemaal staan we voor de uitdaging om een duurzame wereld te creëren voor iedereen. En juist op grote schaal is er snel veel winst te behalen. Maar grootschalige verduurzamingsprojecten zijn soms ook uitdagend. En hoe houd je zo'n project betaalbaar?

Lees meer
Vv Wolfaartsdijk (1)
10-06-2021

Sportaccommodaties investeren ruim 3,7 miljoen in duurzaamheid

De sportsector is in 2020 duurzamer en toekomstbestendig geworden. Onder andere dankzij het succes van de begin 2020 gelanceerde Sportlening van het BNG Duurzaamheidsfonds. Ondanks het bijzondere coronajaar, is de nieuwe financiering breed omarmt door de sportsector.

Lees meer
Foto 6 Trining Indoor Hal
11-05-2021

Financiering voor projecten met impact: lokaal, sportief en toekomstbestendig

DEEL 2 - de Sportlening

Ook voor sportverenigingen met duurzame ambities is het BNG Duurzaamheidsfonds. Wij maken investeringen in en aan de sportaccommodatie betaalbaar met de Sportlening. Het devies: alles is mogelijk, als het maar maatschappelijke impact heeft. Tijd om een aantal succesverhalen op een rij te zetten. Vandaag Deel 2 - het succes van de Sportlening in beeld.

Lees meer
Foto Paviljoen 2
19-04-2021

Financiering voor projecten met impact: lokaal, duurzaam en toekomstbestendig

DEEL 1 - de Maatwerklening

Voor alle ondernemers met duurzame ambities is er het BNG Duurzaamheidsfonds. Wij financieren zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Het devies: alles is mogelijk, als het maar maatschappelijke impact heeft. Tijd om een aantal succesverhalen op een rij te zetten. Vandaag Deel 1 - het Succes van de Maatwerklening.

Lees meer
Groenpand Zonnebaan Energieneutraal Vergroenen Verbouwen Verduurzamen 1
24-03-2021

''Evenveel gebruiken als opwekken: dan ben je halverwege''

Ze willen het liefst dat alle Nederlandse gebouwen meer energie opleveren dan ze vragen. Maar een mooie tussenstap vindt het Utrechtse Groenpand ten minste energieneutraal: evenveel gebruiken als opwekken. De verbouwing van hun eigen kantoorpand dient als showcase. Met behulp van een financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds wordt het gebouw volledig energieneutraal.

Lees meer
Mobiliteit
10-02-2021

4 uitdagingen én oplossingen bij het uitbreiden van laadinfrastructuur voor elektrische auto’s

Elektrisch rijden neemt een vlucht met steeds betaalbaardere modellen. Dat is goed nieuws, want vanaf 2030 mogen er volgens het Klimaatakkoord alleen nog emissievrije auto’s verkocht worden. Er rijden tegen die tijd naar schatting 1,9 miljoen elektrische auto’s in Nederland. Het aantal laadpunten blijf echter sterk achter. Waar moeten al die auto’s straks opladen? Vier uitdagingen én oplossingen.

Lees meer
Vergisting
11-01-2021

Alles wat je moet weten over de financiering van circulaire projecten

Van 1 tot 6 februari 2021 is het weer zover: De Week van de Circulaire Economie. Een mooi initiatief dat het Versnellingshuis dit jaar voor de 6e keer organiseert en ook deze editie zijn wij weer van de partij. Dit jaar met een online event waarin je alles leert over de financieringsmogelijkheden van het BNG Duurzaamheidsfonds en de betaalbaarheid van jouw circulaire project.

Lees meer
1612 50E Sportlening
16-12-2020

50 Sportleningen verstrekt in één jaar

Al vijftig Sportleningen verstrekt! Wie had dat kunnen bedenken toen we begin 2020 startten met het aanbieden van leningen waarmee sportverenigingen in hun accommodatie kunnen investeren. Wij in ieder geval niet. En dat maakt het des te mooier in deze rare tijden.

Lees meer
Img 20200611 112748
10-12-2020

Heeft jouw kantoorpand al energielabel C?

Misschien ben je er al lang mee bezig of zelfs al klaar. En misschien ben je nog niet begonnen en krijg je nu lichtelijke paniek bij de gedachte dat je alles nog moet regelen. We hebben het over kantoorpanden groter dan 100 m2 die vanaf 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. De antwoorden op vijf prangende vragen van ondernemers.

Lees meer
Paul Scholten
30-11-2020

5 vragen aan investmentmanager Paul Scholten

Paul Scholten werkt sinds 2018 als investmentmanager voor het BNG Duurzaamheidsfonds. Hij vervult die functie bij SVn, dat het fonds namens BNG Bank beheert. Vijf vragen aan Paul.

Lees meer
Erin Troost
19-11-2020

Circulair ondernemen: uitdagend maar belonend

Een leven zonder afval. In de wereld van ondernemers met circulaire ambities is iemands afval andermans grondstof. Maar circulair ondernemen is méér dan grondstoffen veiligstellen. Erin Troost en Bas Luiting vertellen over het huidige circulaire ondernemerslandschap, de uitdagingen én wat het ondernemers kan opleveren.

Lees meer
Kees Boot
11-11-2020

“De mooiste vorm van circulariteit is om een gebouw helemaal niet te slopen”

Het gebeurt vaak zonder dat we erover nadenken: we slopen gebouwen en brengen alles wat er uit en af komt naar de stort. Maar is het niet een beetje dwaas dat we isolatiemateriaal er ergens de ene dag uitslopen en de dag erna in een ander gebouw met nieuwe rollen weer aanbrengen? Kees Boot van het Veenendaals ingenieursbureau BOOT vindt van wel en zette in samenwerking met andere partijen een marktplaats voor hergebruik van materialen op.

Lees meer
Pierson Zorg
02-11-2020

Deze 5 kleine ondernemers maken slim gebruik van financiering voor verduurzaming

Onlangs verstrekte het BNG Duurzaamheidsfonds de vijfde Standaardlening. Hiermee is weer een ondernemer geholpen met de financiering van een kleinschalig en duurzaam project dat anders moeilijker of niet van de grond was gekomen. En zo draagt het fonds samen met ondernemend Nederland bij aan een toekomstbestendig en energieneutraal land!

Lees meer
Nieuw Dak Met Zonnepanelen 1
11-10-2020

Hoi Voorzitter! Abe de Jong van TV Hercules

De verlichting voldeed niet meer aan de normen en viel regelmatig uit. Het dak van het clubhuis vertoonde lekkages en de meterkast viel regelmatig in storing. De apparatuur was aan vervanging toe. Daarnaast was het wenselijk om het clubhuis aan te passen naar de inzichten van de huidige tijd. Tijd voor actie. Samen met vele vrijwilligers zetten Abe de Jong zijn schouders onder het project en met resultaat! Lees hier zijn verhaal.

Lees meer
De Zeester Wsko1 Kopie
05-10-2020

Wat is leefbaarheid?

Daag ons uit!

Een van onze focusthema's is leefbaarheid. Maar wat verstaan we zelf eigenlijk onder leefbaarheid? We leggen het graag uit en dagen jou direct uit! Heb je een mooi initiatief, idee of project dat bijdraagt aan een positieve leefbaarheid in jouw omgeving? Laat het ons horen!

Lees meer
Vv Terneuzense Boys
28-09-2020

Hoi Voorzitter! Dennis Hamelink van vv Terneuzense Boys

Dennis Hamelink is al meer dan 40 jaar in allerlei functies lid (voetballer, trainer, leider, scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, bestuurslid) van voetbalvereniging vv Terneuzense Boys. 'We besparen de vereniging op termijn geld, doen tegelijkertijd iets aan het milieu en ontlasten onze vrijwilligers. Het mes snijdt dus aan meer dan twee kanten!' Een mooi voorbeeld voor andere sportverenigingen, lees hier zijn verhaal.

Lees meer
Paul Wevers
17-09-2020

Hoi Penningmeester! Paul Wevers van Stichting Pierson Zorg

Klein maar fijn dat is de kracht van Stichting Pierson Zorg. Van kleine lekkages tot een volledig duurzame dakrenovatie. En met een financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds kwam ook het financiele plaatje rond. Zo kunnen ze samen een duurzame en veilige omgeving creëren voor hun bewoners. Mooi!

Lees meer
New Business
03-09-2020

Ik wil een eigen (duurzaam) bedrijf starten, waar begin ik?

Maak een businessplan!

In een businessplan, ook wel ondernemingsplan genoemd, staat kortweg wie je bent, wat je wilt en hoe je dat gaat doen. Het is je houvast voor het opzetten van een onderneming. Door alle zaken op een rij te zetten, kun je goed inschatten of de plannen haalbaar zijn. Maar wat staat er eigenlijk allemaal in zo’n plan? Je leest het hier.

Lees meer
Tjeerd Smit
18-08-2020

Hoi ondernemer! Tjeerd Smit van Groengas

BNG Duurzaamheidsfonds financiert een microvergister voor Groengas Boorbergum. Daarmee wordt voldoende duurzaam gas geproduceerd om maar liefst 980 huishoudens te voorzien in de gasbehoefte. Dit komt overeen met 1,5 keer het aantal huishoudens in Boornbergum. HoSt maakt het mogelijk, lees hier het verhaal van directeur Tjeerd Smit.

Lees meer
Leefomgeving 3
16-08-2020

Deel 3 - 3 redenen voor gemeenten om te kiezen voor het BNG Duurzaamheidsfonds

Verduurzaming binnen gemeenten, zonder inzet eigen middelen.

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert duurzaamheidsinitiatieven die door gemeenten of provincies worden aangemoedigd, maar te klein zijn om door banken te worden gefinancierd. Voor de verduurzaming van particulier en maatschappelijk vastgoed en om kleine duurzame projecten te realiseren, is het fonds van doorslaggevend belang.

Lees meer
Chris Baas
12-08-2020

Hoi Penningmeester! Chris Baas van TP Bilthoven

Chris Baas, penningmeester van misschien wel het mooiste tennispark van Nederland in de bossen van Bilthoven, is zelf fanatiek tennisser bij TP Bilthoven. Ze hebben net een mooi verduurzamingstraject achter de rug dat ''soepel en professioneel verliep''. De volgende dromen dienen zich al aan. Benieuwd naar de verdere verduurzaming van het park? Je leest het hier.

Lees meer
Doel
23-07-2020

Deel 2 - Duurzaamheid voor iedereen, ook voor mensen met een kleinere beurs

Verduurzaming binnen gemeenten, zonder inzet eigen middelen.

De rol van kleine initiatieven mag niet worden onderschat in de hele energietransitie en klimaatdoelstellingen. Want heel veel kleine initiatieven zijn samen ook verantwoordelijk voor een flink aandeel in de reductie van de CO2-uitstoot. Het BNG Duurzaamheidsfonds denkt graag mee met de gemeente en ondernemers, zodat goede initiatieven wel van de grond komen.

Lees meer
5
20-07-2020

Deel 1 - BNG Duurzaamheidsfonds reddingsboei voor kleinere duurzame projecten

Verduurzaming binnen gemeenten, zonder inzet eigen middelen.

Twee jaar na de oprichting van het fonds hebben ruim 45 projecten van maatschappelijke initiatieven, ondernemers en verenigingen een financiering van ons gekregen. Voor de verduurzaming van particulier en maatschappelijk vastgoed en om kleine duurzame projecten te realiseren is het fonds van doorslaggevend belang.

Lees meer
Erik Hertroys2
07-07-2020

Hoi Voorzitter! Erik Hertroys van ATC Kadoelen

''Ik ben zeer trots op wat wij met het huidige bestuur en overige vrijwilligers hebben kunnen bereiken: vanuit een uitzichtloze situatie naar een prachtig duurzaam park met dito clubhuis!'' Mooie woorden van een trotse voorzitter. ''Dankzij het BNG Duurzaamheidsfonds kan ATC Kadoelen een toekomstbestendige club zijn waar mensen veilig kunnen sporten.'' Lees het hele verhaal van Erik Hertroys, voorzitter van ATC Kadoelen.

Lees meer
Pieter Van Der Berg
01-07-2020

5 vragen aan fondsmanager Pieter van der Berg

Sinds 1 juli 2020 heeft het BNG Duurzaamheidsfonds een nieuwe fondsmanager: Pieter van der Berg (SVn). Pieter is geen onbekende van het fonds en al ruim 10 jaar werkzaam bij SVn in diverse functies. Hij heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. Vijf vragen aan Pieter over zijn nieuwe functie.

Lees meer
Ingmar De Vlieger
25-06-2020

Hoi bestuurslid! Ingmar Vlieger van SV De Meer

Ingmar Vlieger, lid van De Meer vanaf zn geboorte, is trots op de 14 nieuwe kleedkamers verdeeld over 2 verdiepingen, nieuwe sanitaire voorzieningen, nieuwe voorzieningen voor de verzorgers en scheidsrechters en op de volledig nieuwe bijkeuken waar we door de nieuwe omvang ook kelderbier hebben geïnstalleerd. Lees hier hoe hij en zijn club het project hebben aangepakt.

Lees meer
2206 Quote Heleen
22-06-2020

BNG Duurzaamheidsfonds voor ondernemers: '‘We zijn bereid onze nek uit te steken''

“Laten we van deze coronacrisis gebruik maken om ons juist nu nog meer te richten op duurzaamheid.” Wijze woorden van onze fondsmanager Heleen Plante. Lees hier ons hele verhaal in samenwerking met Duurzaam Bedrijfsleven. We zijn benieuwd hoe jij daar tegenaan kijkt.

Lees meer
Tim Grevelink
09-06-2020

Hoi voorzitter! Tim Grevelink van VvE Wilgenhof

Als VvE een financiering aanvragen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Reden te meer voor een feestje als het dan allemaal rond komt. Voorzitter Tim Grevelink van VvE Wilgenhof IV deelt graag zijn opgedane kennis met andere VvE's.

Lees meer
Yda Van Oosten
02-06-2020

Hoi voorzitter! Yda van Oosten van WSV De Vechtstreek

"Het was een proces van vallen en opstaan, maar het is gelukt! En we zijn als vereniging erg blij met het resultaat en kunnen weer jaren verder." Voorzitter Yda van Oosten en haar boot zijn klaar voor een nieuw zomerseizoen. Lees hier haar ervaringen en toekomstplannen.

Lees meer
Waterstofrijden
28-05-2020

Hoe ver zijn we met rijden op waterstof in Nederland?

Hoe verklein je de milieu-impact van vervoer zonder in te leveren op bewegingsvrijheid? Een goede en terecht vraag. Het antwoord is volgens Twinning Energy simpel: met waterstof als brandstof. Lees hier hun verhaal.

Lees meer
Ronald Van Lienen Kopie
18-05-2020

Hoi voorzitter! Ronald van Lienen van HV Zaanstreek

Van zijn vrouw is het wel eens klaar maar Ronald heeft nog genoeg dromen op sportief gebied. Van meer bekendheid genereren voor de club tot het bouwen van zijn eigen sporthal. Al ruim 46 jaar staat Ronald in weer en wind op het handbalveld.

Lees meer
Arjen De Vries Wsv Blinckvliet
11-05-2020

Hoi voorzitter! Arjen de Vries van WSV Blinckvliet

Arjen is al 30 jaar lid van watersportvereniging Blinckvliet en is trots op de enorme inzet van vrijwilligers van de vereniging. Alle leden waren zonder aarzeling bereid om daartoe medewerking te geven aan tijdelijke nieuwe ligplaatsen wat soms wel even het 'stapelen' van schepen betekende.

Lees meer
Wsv Blinckvliet
06-05-2020

Eerste Sportlening verstrekt aan watersportvereniging uit Zuidland

De eerste Sportlening is verstrekt aan Watersportvereniging Blinckvliet uit het Zuid-Hollandse Zuidland. Met de financiering kunnen zij de jachthaven uitbaggeren en nieuwe meerpalen aanschaffen. Zo kan de bijna 50-jarige vereniging hun bestaan op veilige wijze voortzetten.

Lees meer
Zonnepark Menterwolde
03-02-2020

Ook kleinschalige projecten bij BNG Duurzaamheidsfonds terecht

Er is steeds meer behoefte aan zakelijke financiering van kleinschalige, duurzame projecten. Met de uitbreiding van het BNG Duurzaamheidsfonds kunnen nóg meer ondernemers, bedrijven, verenigingen en stichtingen een lening aanvragen. Op die manier maken we Nederland samen duurzamer.

Lees meer
Banner
23-01-2020

Nu aan te vragen: Aantrekkelijke lening voor sportverenigingen

Vanaf 23 januari kunnen sportverenigingen een sportlening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds voor de verduurzaming van hun accommodatie. Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport, is het mogelijk om deze leningen aan te bieden tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief.

Lees meer
Iwell
22-12-2019

Mijlpaal voor BNG Duurzaamheidsfonds en iwell

Het BNG Duurzaamheidsfonds ondersteunt projecten en initiatieven van ondernemers, die in belangrijke mate bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies en moeite ervaren met de financiering. Met de financiering van iwell bereikt het BNG Duurzaamheidsfonds een mijlpaal; 10 gefinancierde initiatieven.

Lees meer
Wsko Foto
06-06-2019

Startschot voor ‘vergroening’ Westlandse scholen

Een zonnesysteem en dynamische LED-verlichting waardoor in klaslokalen de verlichting kan worden gedimd danwel versterkt. Met die energiebesparende maatregelen verwacht de Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) straks per schoolgebouw op jaarbasis vijftienduizend euro aan energiekosten te besparen.

Lees meer
Parkncharge Paal
09-04-2019

PARKnCHARGE legt laadpleinen aan met hulp BNG Duurzaamheidsfonds

Tussen de zevenhonderdvijftigduizend en 1,8 miljoen. Zoveel publieke laadpunten moet Nederland in 2035 hebben, wil volgens onderzoekers de laadinfrastructuur toereikend zijn voor alle elektrische auto’s die er dan rondrijden. Reden genoeg voor Gerwin Hop, oprichter van laadpalen-exploitant PARKnCHARGE, om vol in te zetten op de aanleg van laadpleinen met meerdere laadpunten.

Lees meer
Zwembad Gem Oldambt
09-04-2019

Lening BNG Duurzaamheidsfonds ‘zegen’ voor verwarming zwembaden

Baantjes trekken in zwembadwater dat lekker warm is dankzij energie opgewekt uit groensnoeisel uit de buurt. In twee zwembaden in de Groningse gemeente Oldamt kan dit dankzij biomassaketels die het bedrijf Energy Outsourcing Solutions er exploiteert. BNG Duurzaamheidsfonds maakte met een lening van 650.000 euro het project mogelijk.

Lees meer
Zeewoldezon Buitendijkjpg 1
14-03-2019

Weer 4 gemeenten verder geholpen bij hun verduurzamingsopgave

Sinds de start van het BNG Duurzaamheidsfonds in februari 2018 staat de teller op zeven gefinancierde projecten. Recent werd de financiering aan een onderwijsorganisatie in Poeldijk, VvE in Schoorl en twee energiecoöperaties in Zeewolde en Wijk bij Duurstede goedgekeurd.

Lees meer
Reindonk 4
22-11-2018

BNG Duurzaamheidsfonds financiert eerste projecten

Elektrische oplaadpleinen door heel Nederland, biomassa cv-centrales voor zwembaden in Groningen en een verduurzaamd appartementencomplex in Den Helder: de eerste drie duurzame projecten, die met financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds kunnen worden gerealiseerd zijn een feit.

Lees meer
Heleen Plante
21-08-2018

Vijf vragen over het BNG Duurzaamheidsfonds

Bedrijven, verenigingen en stichtingen met een duurzaam plan kunnen een financiering aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds. “Het fonds is speciaal bedoeld voor duurzaamheidsinitiatieven die niet van de grond komen omdat de financiering bij een reguliere bank niet rond komt”, legt fondsmanager Heleen Plante van SVn uit.

Lees meer
Bng Duurzaamheidfonds Ondertekening 768X503
01-02-2018

BNG Bank start fonds voor zakelijke duurzame projecten

Verenigingen, ondernemers en andere zakelijke initiatiefnemers kunnen bij het BNG Duurzaamheidsfonds een lening afsluiten vanaf EUR 100.000 voor projecten die een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies.

Lees meer
Meer nieuws tonen