Hoi bestuurslid! Ingmar Vlieger van SV De Meer

Ingmar Vlieger, lid van De Meer vanaf zn geboorte, is trots op de 14 nieuwe kleedkamers verdeeld over 2 verdiepingen, nieuwe sanitaire voorzieningen, nieuwe voorzieningen voor de verzorgers en scheidsrechters en op de volledig nieuwe bijkeuken waar we door de nieuwe omvang ook kelderbier hebben geïnstalleerd. Lees hier hoe hij en zijn club het project hebben aangepakt.

Naam: Ingmar Vlieger

Functie: Bestuurslid

Vereniging: S.V. de Meer

Lid: vanaf 1977

1. Wie ben je?

Mijn naam is Ingmar Vlieger, lid vanaf mijn geboorte op 5 juni 1977. Actief (geweest) als jeugdtrainer, bestuurslid en nog steeds actief als voetballer. Zelf gevoetbald vanaf m’n 5e tot en met nu waarvan jaren in de zondagselectie.

2. Welk project heeft het fonds gefinancierd?

Onze omkleedruimtes waren aan toe aan een renovatie. Ze worden omgetoverd tot veertien nieuwe, grotere kleedkamers met ledverlichting, modern sanitair en energiezuinige douches. Financiering komt deels van ons zelf, de gemeente (1/3 regeling) en het rijk. Wij hadden zelf al gespaard voor de verbouwing maar door een tijdelijke contributieverhoging hebben we nog meer eigen middelen weten te genereren. De financieringsaanvraag bij het BNG Duurzaamheidsfonds is fantastisch verlopen. Snel, praktisch en volledig conform de toezeggingen/informatie op de website. Ik kan het BNG Duurzaamheidsfonds van harte aanbevelen aan andere verenigingen.

3. Hoe hebben jullie het proces aangepakt?

We hebben in een enquête onze leden eerst gevraagd wat ze belangrijk vonden binnen de club, wat ze veranderd wilden zien en wat vooral niet. Hieruit kwamen duidelijke keuzes. De kantine moest vooral zo blijven! We hebben een aantal verschillende bouwopties uit laten werken en deze zijn aan de leden voorgelegd. De leden hebben uiteindelijk gekozen uit 2 opties die bouwtechnisch en financieel haalbaar waren. Nadat deze keuze was gemaakt hebben we enkele aannemers benaderd om een offerte te maken. In januari 2019 hebben we de verschillende subsidies aangevraagd en pas uiteindelijk eind mei 2019 (in plaats van maart/april), toen subsidies definitief waren toegekend, is de opdracht aan de aannemer formeel gegeven. Door deze vertraging in de subsidie verstrekking is de bouw (veel) later begonnen en daardoor ook (veel) langer doorgelopen dan de eerste planning (klaar november/december 2019). De bouw is uiteindelijk in april/mei 2020 opgeleverd maar het resultaat mag er zijn! 14 kleedkamers verdeeld over 2 verdiepingen, nieuwe sanitaire voorzieningen, nieuwe voorzieningen voor de verzorgers en scheidsrechters en tot slot een volledig nieuwe bijkeuken waar we door de nieuwe omvang ook kelderbier hebben geïnstalleerd 😉

4. Waar ben je trots op?

Ik ben het meest trots op onze bestuursleden die met creatief denken en ongelofelijk hard werken dit mogelijk hebben gemaakt. Speciale vermelding voor Naomi Felder (onze secretaris) die naast haar normale bestuurstaken de hele bouw heeft begeleid.

5. Welke plannen voor de toekomst heb je nog?

Onze Zondag 1 is gepromoveerd naar de 2e klasse en er is ook een nieuwe technisch jeugd coördinator begonnen. Wij willen nog meer structuur in onze jeugdafdeling aanbrengen, zorgen dat deze kan groeien en uiteindelijk zorgt voor de broodnodige doorstroming naar de selectieteams op zaterdag of zondag. Handhaving in de 2e klasse is volgend jaar het devies. De Meer is een vereniging die bekend staat om de sfeer en daarom is het belangrijk dat er in alle teams ook jongens en meiden “van de club” spelen. Daarom is doorstroom belangrijk. Deze mensen blijven betrokken bij de club en kunnen ook weer helpen bij alle vrijwilligers taken die er zijn.

Lees meer over S.V. De Meer bij initiatieven.