Sportvereniging De Meer: vernieuwde en duurzame kleedkamers

Vereniging: Sportvereniging De Meer
Locatie: Amsterdam
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: renoveren van kleedkamers met duurzame installaties en ledverlichting
Websitewww.svdemeer.nl

Vereniging

Sportvereniging De Meer is een Amsterdamse voetbalvereniging die sinds 1918 bestaat. Met 25 jeugdteams en 22 seniorenteams (waarvan 4 damesteams) is het voor elke leeftijdsgroep mogelijk om er te voetballen. Dat kan recreatief, maar ook op wedstrijdniveau. De voetbalvereniging is gevestigd op een sportpark en huurt daar drie kunstgrasvelden en één natuurgrasveld van de gemeente Amsterdam. Het clubhuis en de kleedkamers zijn in eigendom van de vereniging.

 

Financiering

Na 45 jaar voldoen de kleedkamers van de voetbalvereniging niet meer aan de huidige standaardeisen. Daarom vroeg de club financiering aan bij het BNG Duurzaamheidsfonds om de huidige omkleedruimtes te renoveren tot veertien nieuwe, grotere kleedkamers met ledverlichting, modern sanitair en energiezuinige douches. Dat zou moeten leiden tot minder stookkosten en dus een lagere energierekening. Duurzaam én goed voor de portemonnee van de vereniging.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

Nog meer weten over Sportvereniging De Meer? Lees het verhaal met bestuurslid Ingmar Vlieger.