Het BNG Duurzaamheidsfonds maakt groene energie betaalbaar

Energiebesparende maatregelen als zonnepanelen, LED verlichting en isoleren maar ook duurzame warmtecentrales en herbruikbare batterijsysteem. Slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden omtrent energie. Groene energie heeft de toekomst én kent vele voordelen voor jou. Investeren in groene energie geeft je bedrijf een boost en heeft een positief effect op je imago. Daarnaast levert het ook direct een besparing op die vaak snel is terugverdiend. Jij blij, de wereld blij. Een mooie win-win.

Slimme ondernemers maken nu gebruik van deze win-win situatie door te investeren. Investeren in energiebesparende maatregelen of duurzame projecten of producten. Zonder restricties aan welke maatregelen. Ondernemers en VvE’s die willen verduurzamen zonder te sparen of hun reserves aan te boren, kunnen een beroep doen op het BNG Duurzaamheidsfonds. Je eigen groene toekomst begint vandaag.

  • Financiering van energiebesparende maatregelen of projecten
  • Aanvragen van € 50.000 tot € 2.500.000
  • In 6 stappen van idee naar realisatie

Het BNG Duurzaamheidsfonds is er voor duurzame bedrijven, verenigingen, coöperaties en stichtingen. Heb je duurzame ideeën of ambities voor energiebesparende maatregelen of projecten? Dan biedt het BNG Duurzaamheidsfonds je graag een financieel steuntje in de rug.

Initiatieven

Bekijk de projecten die we mede mogelijk hebben gemaakt

Luchtfoto Sde

Duurzaam Menterwolde

Lokaal opgewekte groene stroom

Lees verder
Dashboard Cube 1

iwell

Batterijsysteem voor appartementencomplexen

Lees verder
Reindonk 4

Energiecoöperatie Reindonk

Zonnedak met 330 zonnepanelen

Lees verder

Maatwerklening

Leenbedrag 100.000 – 2.500.000 EUR
  • Marktconforme rente
  • Maximale looptijd 15 jaar
  • Digitaal aanvragen met persoonlijk contact
  • Financiering tot maximaal 100% van de investering
  • Boetevrij vervroegd aflossen

Nieuws

Vlaggen
15-06-2022

Hechte gemeenschap in Rottevalle zorgt voor een duurzaam sportpark

In Rottevalle, een Fries dorpje in de gemeente Smallingerland, vormen de ongeveer 1.300 inwoners een hechte gemeenschap. Dat ze ook goed samenwerken, blijkt wel uit de verduurzaming van sportpark ’t Hagehiem,...

Lees meer
Overzicht Banen Gedeeltelijk
20-10-2021

“Sport en bewegen katalysator voor financiering van duurzame investeringen“

Sinds de oprichting in 2018 van het BNG Duurzaamheidsfonds is het succes van het fonds alleen maar gegroeid. Het aantal projecten dat van het fonds gebruik maakt is inmiddels de 100 gepasseerd en groeit...

Lees meer
Vve Marsdiep Den Helder 1024X683
24-08-2021

Dromen, denken en doen: samen met je VvE aan de slag om prettiger te wonen

Misschien woon je al jaren met veel plezier in je appartement. Of misschien ben je er nog maar net geland. Hoe dan ook: het kan zijn dat je merkt dat het nog net iets beter kan, jouw huis of het gebouw...

Lees meer

Veelgestelde vragen

Kan iedereen de lening aanvragen?

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke duurzaamheidsprojecten en –initiatieven die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van Nederlandse gemeenten. Het fonds is een aanvulling op (regionale) duurzaamheidsfondsen en verstrekt alleen leningen aan ondernemers en sportverenigingen die bijdragen aan het gemeentelijke of provinciale duurzaamheidsbeleid. Projecten en initiatieven die in aanmerking komen voor een lening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds, dragen bij aan verduurzaming van het milieu, de mens of de markt.

Hoe vraag ik een lening van het BNG Duurzaamheidsfonds aan?

Het aanvraagproces bestaat uit zeven stappen. In het stappenplan lees je wanneer je een lening kunt aanvragen, wat je nodig hebt en hoe het in z’n werk gaat.

Stappenplan Maatwerklening

Bekijk alle veelgestelde vragen