Het BNG Duurzaamheidsfonds draagt bij aan een duurzame leefomgeving

Nederland duurzamer, samen maken we het mogelijk. En vooral het aspect van samen maakt je leefomgeving rijker. Sociale woongemeenschappen waarbij duurzaam bouwen, het delen van voorzieningen en gemeenschappelijk wonen centraal staan bijvoorbeeld. Maar ook het samen voorzien in de zorgbehoefte van mensen met een aandoening of aan de slag gaan met energie bewustzijnsprogramma’s voor kinderen. De continue zoektocht naar energiebesparende maatregelen dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen tot verantwoorde burgers.

Waardevolle voorbeelden van projecten die het BNG Duurzaamheidsfonds mede mogelijk maakt. Bedrijven die investeren in een fijne leefomgeving, spelen hierbij een belangrijke rol. Maar soms komen goede plannen niet van de grond omdat de financiering niet rond komt. Zonde! Het BNG Duurzaamheidsfonds helpt graag om het financiële plaatje rond te krijgen.

  • Financiering van duurzame maatregelen of projecten
  • Aanvragen van € 50.000 tot € 2.500.000
  • In 6 stappen van idee naar realisatie

Het BNG Duurzaamheidsfonds is er voor duurzame bedrijven, verenigingen, coöperaties en stichtingen. Heb je ideeën voor een duurzame leefomgeving? Dan biedt het BNG Duurzaamheidsfonds je graag een financieel steuntje in de rug.

Initiatieven

Bekijk de projecten die we mede mogelijk hebben gemaakt

Foto Paviljoen 2

Stichting Natuurhus Almelo

Duurzaam paviljoen bouwen

Lees verder
8

VvE Wilgenhof IV

280 Zonnepanelen

Lees verder
Katholiek Onderwijs De Zeester

Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs

Dynamische ledverlichting en zonnepanelen

Lees verder

Maatwerklening

Leenbedrag 100.000 – 2.500.000 EUR
  • Marktconforme rente
  • Maximale looptijd 15 jaar
  • Digitaal aanvragen met persoonlijk contact
  • Financiering tot maximaal 100% van de investering
  • Boetevrij vervroegd aflossen

Nieuws

220422 Still Paviljoen Natuurhus Almelo
22-04-2022

De maatschappelijke impact van Natuurhus Almelo in beeld

Bekijk de video over Stichting Natuurhus Almelo! ...

Lees meer
Overzicht Banen Gedeeltelijk
20-10-2021

“Sport en bewegen katalysator voor financiering van duurzame investeringen“

Sinds de oprichting in 2018 van het BNG Duurzaamheidsfonds is het succes van het fonds alleen maar gegroeid. Het aantal projecten dat van het fonds gebruik maakt is inmiddels de 100 gepasseerd en groeit...

Lees meer
Vve Marsdiep Den Helder 1024X683
24-08-2021

Dromen, denken en doen: samen met je VvE aan de slag om prettiger te wonen

Misschien woon je al jaren met veel plezier in je appartement. Of misschien ben je er nog maar net geland. Hoe dan ook: het kan zijn dat je merkt dat het nog net iets beter kan, jouw huis of het gebouw...

Lees meer

Veelgestelde vragen

Kan iedereen de lening aanvragen?

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke duurzaamheidsprojecten en –initiatieven die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van Nederlandse gemeenten. Het fonds is een aanvulling op (regionale) duurzaamheidsfondsen en verstrekt alleen leningen aan ondernemers en sportverenigingen die bijdragen aan het gemeentelijke of provinciale duurzaamheidsbeleid. Projecten en initiatieven die in aanmerking komen voor een lening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds, dragen bij aan verduurzaming van het milieu, de mens of de markt.

Hoe vraag ik een lening van het BNG Duurzaamheidsfonds aan?

Het aanvraagproces bestaat uit zeven stappen. In het stappenplan lees je wanneer je een lening kunt aanvragen, wat je nodig hebt en hoe het in z’n werk gaat.

Stappenplan Maatwerklening

Bekijk alle veelgestelde vragen