Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs: zonnepanelen en ledverlichting

Aanvrager: Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs
Projectlocaties: Monster, Honselersdijk en Naaldwijk (gemeente Westland)
Thema: Energie + Leefomgeving
Vraagt financiering aan voor: zonnepanelen en ledverlichting voor drie basisscholen
Website: www.wsko.nl

Organisatie

De Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) is met circa 4.600 leerlingen op 17 basisscholen de grootste onderwijsorganisatie voor primair onderwijs in de Zuid-Hollandse gemeente Westland. Naast verbondenheid met de samenleving in de regio wil de WSKO ook het goede voorbeeld geven als het gaat om duurzaamheid. Dat betekent gebruik van duurzame materialen, duurzaam bouwen en schoolgebouwen toekomstbestendig maken met energiebesparende maatregelen. Daarbij betrekken ze ook hun leerlingen, voor een bijdrage aan hun ontwikkeling tot verantwoorde burgers.

Financiering

Met de lening van het BNG Duurzaamheidsfonds gaat de WSKO zonnepanelen plaatsen op drie basisscholen. Twee daarvan krijgen ook dynamische ledverlichting, waardoor in klaslokalen de verlichting gedimd kan worden. Met de duurzame maatregelen verwacht de organisatie per schoolgebouw jaarlijks 15.000 euro aan energiekosten te besparen. Dat wordt alleen maar meer wanneer de lening afgelost is. Vanaf dat moment is alle energiewinst voor het schoolgebouw zelf en wordt er ook verdiend aan het terugleveren van zonnestroom aan het net.


Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: