BNG Duurzaamheidsfonds voor duurzaam vervoer
Elektrisch of waterstof rijden wordt steeds populairder. En terecht, het is goed voor mens en milieu. Maar al die auto’s moeten ook duurzaam ontwikkeld en opgeladen worden. Dat gaat niet vanzelf en kost geld.Ondernemers, bedrijven of projecten die duurzaam vervoer mogelijk maken kunnen een financiering aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Van de uitrol en lease van waterstoflaadpunten, tot de infrastructuur van laadpalen en laadpleinen.
- Financiering van duurzame mobiliteitsprojecten
- Aanvragen van € 50.000 tot € 2.500.000
- In 6 stappen van idee naar realisatie
Het BNG Duurzaamheidsfonds is er voor duurzame bedrijven, verenigingen, coöperaties en stichtingen. Heb je een duurzame oplossing voor mobiliteit? Dan biedt het BNG Duurzaamheidsfonds je graag een financieel steuntje in de rug.

Initiatieven
Bekijk de projecten die we mede mogelijk hebben gemaakt
Nieuws
4 uitdagingen én oplossingen bij het uitbreiden van laadinfrastructuur voor elektrische auto’s
Elektrisch rijden neemt een vlucht met steeds betaalbaardere modellen. Dat is goed nieuws, want vanaf 2030 mogen er volgens het Klimaatakkoord alleen nog emissievrije auto’s verkocht worden. Er rijden tegen die tijd naar schatting 1,9 miljoen elektrische auto’s in Nederland. Het aantal laadpunten blijf echter sterk achter. Waar moeten al die auto’s straks opladen? Vier uitdagingen én oplossingen.
Heeft jouw kantoorpand al energielabel C?
Misschien ben je er al lang mee bezig of zelfs al klaar. En misschien ben je nog niet begonnen en krijg je nu lichtelijke paniek bij de gedachte dat je alles nog moet regelen. We hebben het over kantoorpanden groter dan 100 m2 die vanaf 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. De antwoorden op vijf prangende vragen van ondernemers.
5 vragen aan investmentmanager Paul Scholten
Paul Scholten werkt sinds 2018 als investmentmanager voor het BNG Duurzaamheidsfonds. Hij vervult die functie bij SVn, dat het fonds namens BNG Bank beheert. Vijf vragen aan Paul.