Twinning Energy: tankstations voor waterstof

Naam onderneming: Twinning Energy
Gevestigd in: Maarn (gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Thema: Energie & Mobiliteit
Vraagt financiering aan voor:
 realisatie van vier tankvoorzieningen voor waterstof
Websitewww.twinningenergy.nl

Onderneming

Twinning Energy biedt bedrijven een totaaloplossing voor rijden op waterstof, als alternatief voor fossiele brandstof. Het pakket omvat voorzieningen en services uiteenlopend van het leveren van waterstofauto’s en een eigen tankfaciliteit tot en met de financiering. Twinning Energy doet dit voor zowel transportbedrijven en logistiek dienstverleners als bedrijven en instellingen met een eigen wagenpark die streven naar schone mobiliteit.

 

Financiering

Als onderdeel van het complete pakket wil Twinning Energy waterstoftankstations als dienst aanbieden tegen een maandelijkse vergoeding. Het gaat om een projectfinanciering van acht tanklocaties totaal, waarvan vier in de provincie Utrecht gefinancierd worden door Energiefonds Utrecht. Voor de overige vier tankstations elders krijgt Twinning Energy een lening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: