PARKnCHARGE: Laadpalen met een ontzorgingsconcept

PARKnCHARGE heeft een lening van in totaal € 1.620.000 ontvangen van het BNG Duurzaamheidsfonds en het Energiefonds Utrecht.
Hiermee kunnen ca. 285 laadpleinen met bijna 600 laadpalen in Utrecht en de rest van Nederland worden gerealiseerd. Met deze financiering verwachten de partners de adoptie van elektrische voertuigen in Nederland te versnellen waardoor auto’s kunnen worden opgeladen met duurzaam opgewekte elektriciteit en de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden kan worden verbeterd.

Met de laadpleinen van PARKnCHARGE kunnen rijders van elektrische voertuigen – op basis van hun specifieke laadbehoefte – hun auto’s met verschillende snelheden opladen. Door haar kennis over strategische plaatsing, selecteert PARKnCHARGE alleen locaties waar de laadbehoefte het grootst is. Door het ontzorgingsconcept dat PARKnCHARGE aanbiedt, hoeven gemeenten of locatie-eigenaren zelf niet te investeren in de laadinfrastructuur.

Meer informatie: www.parkncharge.nl

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 9 BNG Duurzaamheidsfonds SDG 11 BNG Duurzaamheidsfonds SDG 17 BNG Duurzaamheidsfonds