PARKnCHARGE: laadpleinen voor elektrische voertuigen

Onderneming: PARKnCHARGE
Gevestigd in: Amersfoort
Thema: Mobiliteit
Vraagt financiering aan voor: exploiteren van laadpleinen voor elektrische voertuigen
Website: www.parkncharge.nl

Onderneming

PARKnCHARGE ontwikkelt, realiseert en exploiteert laadpleinen voor rijders van elektrische voertuigen. Op basis van de specifieke laadbehoefte kunnen mensen hun auto’s met verschillende snelheden opladen. PARKnCHARGE plaatst laadpunten op strategische plekken, op locaties waar de laadbehoefte het grootst is. Met het ontzorgingsconcept hoeven gemeenten of locatie-eigenaren niet zelf te investeren in de laadinfrastructuur.

 

Financiering

Met de financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds en het Energiefonds Utrecht kan PARKnCHARGE zo’n 285 laadpleinen met bijna 600 laadpalen in Utrecht en de rest van Nederland exploiteren. Het bedrijf verwacht hiermee de adoptie van elektrische voertuigen in Nederland te versnellen, waardoor auto’s opgeladen kunnen worden met duurzaam opgewekte stroom en de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden verbetert.

 

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: