Stichting Natuurhus Almelo: duurzaam paviljoen bouwen

Aanvrager: Stichting Natuurhus Almelo
Locatie: Almelo
Thema: Leefomgeving
Vraagt financiering aan voor: bouwen van een duurzaam paviljoen
Website: www.natuurhusalmelo.nl

Stichting

De in 2013 opgerichte Stichting Natuurhus Almelo is een burgerinitiatief van zes Almelose verenigingen in samenwerking met de gemeente. Het doel is bewustwording creëren en mensen interesseren voor natuur, milieu en duurzaamheid. Daarnaast willen ze hiermee samenhangende activiteiten organiseren en faciliteren. De stichting wil op het educatieve Doepark De Hagen in Almelo een duurzaam paviljoen bouwen. Dit moet een centrum worden met meerdere functies, waaronder een plek voor natuur- en milieueducatie, een informatiecentrum voor wandel- en fietstochten in de regio, en kleinschalige horeca met werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Financiering

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert de bouw van het paviljoen, naast giften en subsidies die de stichting ontving. Met de investering wordt een nieuwbouwpand opgeleverd van zo’n 246 m2 op de begane grond en dito oppervlakte voor de opslagkelder. Het paviljoen krijgt energielabel A en een groen dak. Of het energieneutraal wordt, hangt af van de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op het naastgelegen zorgcentrum.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: