Duurzaam Menterwolde

Energie Coöperatie Duurzaam Menterwolde realiseert een zonnepark met 1.648 zonnepanelen op een voormalige crossbaan in de Gemeente Midden-Groningen. De op te wekken energie wordt geschat op ca. 460.000 kWh per jaar en is genoeg zijn voor ruim 150 huishoudens.
De energie zal worden geleverd aan het coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns uit Groningen. Deze energiecoöperatie levert 100% lokaal opgewekte groene stroom, die door al bijna honderd lokale energiecoöperaties in het Noorden wordt geleverd.

De Coöperatie heeft voor de exploitatie en financiering DM-SDE B.V. opgericht, waarvan zij 100% aandeelhouder is. Naast een financiering van € 67.000, die verkregen is uit crowdfunding, heeft BNG Duurzaamheidsfonds voor de realisatie van het park een senior lening verstrekt van € 299.500,-.

De coöperatieve vereniging Duurzaam Menterwolde U.A. heeft als doel besparingen op energiegebruik en productie van duurzame energie in Menterwolde in een versnelling brengen. De coöperatie is ook één van de oprichters van SunBrouck. Een zonnepark met inmiddels 1400 panelen op basis van de postcoderoosregeling.

Meer informatie over Duurzaam Menterwolde: Website Duurzaam Menterwolde.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: