50 Sportleningen verstrekt in één jaar

Al vijftig Sportleningen verstrekt! Wie had dat kunnen bedenken toen we begin 2020 startten met het aanbieden van leningen waarmee sportverenigingen in hun accommodatie kunnen investeren. Wij in ieder geval niet. En dat maakt het des te mooier in deze rare tijden.

Al vijftig Sportleningen verstrekt! Wie had dat kunnen bedenken toen we begin 2020 startten met het aanbieden van leningen waarmee sportverenigingen in hun accommodatie kunnen investeren. Wij in ieder geval niet. En dat maakt het des te mooier in deze rare tijden.

Eerder dit jaar deed het coronavirus zijn intrede in Nederland. Dat trof ook sportorganisaties, want met een sluiting geen inkomsten en zonder inkomsten geen investeringen. Tegelijkertijd waren gesloten sportparken ook hét moment om eindelijk eens die conventionele verlichting te vervangen door ledverlichting of het clubhuis en de kleedkamers grondig te isoleren. Met een Sportlening kunnen verenigingen direct investeren zonder eerst te sparen of reserves aan te spreken. En een investering in energiebesparing verdien je doorgaans vanzelf weer terug.

Van voetbal en tennis tot cricket en korfbal

Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekte de eerste Sportlening aan een watersportvereniging. De vijftigste lening werd afgesloten door een Tennisclub. De sportverenigingen met een lening bij het fonds beoefenen diverse sporten. Onder de leningnemers zijn veel voetbal- en tennisverenigingen, maar ook clubs die zich bezighouden met hockey, cricket, handbal, korfbal, lacrosse, atletiek en watersport wisten hun weg naar het BNG Duurzaamheidsfonds te vinden.

Investeren in verduurzamen, verbouwen en uitbreiden

Net als de diversiteit in sporten zat er variatie in de investeringen. Ledverlichting voor velden of banen, zonnepanelen op clubhuizen, energiezuinige douches in kleedkamers en de aanleg van padelbanen. Bij dat laatste denk je wellicht: is dat ook duurzaam? Sportleningen zijn er niet alleen voor organisaties die hun sportaccommodatie willen verduurzamen, maar ook verbouwen of uitbreiden is mogelijk. Een aanlegsteiger vervangen zorgt bijvoorbeeld dat een vereniging haar bestaan op veilige wijze kan voortzetten. Dat vindt het fonds ook investeren in een duurzame toekomst.

 

In samenwerking met Stichting Waarborgfonds Sport

Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt de Sportlening in samenwerking met Stichting Waarborgfonds Sport (SWS), die leningaanvragen tot 75.000 euro waarborgt. Bij grotere bedragen doet SWS dit samen met de betreffende gemeente waarin de sportvereniging gevestigd is.

Ook een Sportlening voor jouw sportvereniging aanvragen?

Dit kan snel online zonder afsluitkosten. Bekijk het stappenplan.