Hoi voorzitter! Tim Grevelink van VvE Wilgenhof

Als VvE een financiering aanvragen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Reden te meer voor een feestje als het dan allemaal rond komt. Voorzitter Tim Grevelink van VvE Wilgenhof IV deelt graag zijn opgedane kennis met andere VvE's.

Naam: Tim Grevelink

Functie: Voorzitter

Aanvrager: VvE Wilgenhof IV

Project: Zonnepanelen

1. Wie ben je?

Ik ben Tim Grevelink. Zelfstandig ondernemer op het gebied van data-science. Ik zoek altijd opdrachten die maatschappelijk relevant zijn. Vandaar dat ik voornamelijk werkzaam ben in de gezondheidszorg. Zo werk ik al geruime tijd voor het Erasmus MC waar ik patiënten informatie zo makkelijk mogelijk inzichtelijk probeer te maken voor zorgverleners m.b.v. dashboards. Naast de gezondheidszorg ben ik mij de laatste jaren steeds meer gaan verdiepen in verduurzaming. Aangezien ik in een vrij grote VvE woon, zag ik hier ook een mooie maatschappelijke bijdrage die ik kon leveren. Zodoende ben ik ook met dit project aan de slag gegaan.

2. Welk project heeft het fonds gefinancierd?

We wilden graag onze eigen groene stroom opwekken én geld besparen. Daarom wilde we graag zonnepanelen laten plaatsen. Dankzij het BNG Duurzaamheidsfonds hebben we 280 zonnepanelen met extra hoog vermogen kunnen financieren.

3. Hoe verliep het financieringsproces?

Prettig! Naast het BNG Duurzaamheidsfonds heeft ook de provincie Zuid-Holland dit project mede mogelijk gemaakt. Dankzij de gezamenlijke aanpak kunnen bovendien alle bewoners profiteren van zonnestroom, zowel bewoners zonder toegang tot het dak als mensen die zelf de middelen niet hebben om een dergelijke investering te doen. Ook kan de VvE voor de totale installatie gebruikmaken van schaalvoordeel.

4. Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat we als omvangrijke VvE ons gehele elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken. De besluitvorming in een VvE kan lastig zijn. We zijn gedurende dit project meerdere uitdagingen tegengekomen. Het is geen project van enkele weken, maar als dit dan toch lukt, is de tevredenheid des te groter.

5. Welke plannen voor de toekomst heb je nog?

Voor de toekomst wil ik ook andere duurzame projecten ondersteunen. Als er dus ergens vragen zijn over de soort installatie of de werkwijze die wij hier hebben toegepast, hoor ik dat heel graag. Ik denk als onafhankelijk adviseur graag met jullie mee.

Lees meer over VvE Wilgenhof bij initiatieven.