Hoi Voorzitter! Dennis Hamelink van vv Terneuzense Boys

Dennis Hamelink is al meer dan 40 jaar in allerlei functies lid (voetballer, trainer, leider, scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, bestuurslid) van voetbalvereniging vv Terneuzense Boys. 'We besparen de vereniging op termijn geld, doen tegelijkertijd iets aan het milieu en ontlasten onze vrijwilligers. Het mes snijdt dus aan meer dan twee kanten!' Een mooi voorbeeld voor andere sportverenigingen, lees hier zijn verhaal.

Naam: Dennis Hamelink

Functie: Voorzitter commissiebestuur senioren

Vereniging: Voetbalvereniging vv Terneuzense Boys

Lid: Vanaf 1980

1. Wie ben je?

Ik ben Dennis Hamelink. Al meer dan 40 jaar in allerlei functies lid (voetballer, trainer, leider, scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, bestuurslid) van voetbalvereniging vv Terneuzense Boys. Wij zijn onderdeel van Stichting Beheer Accommodatie Zuidersportpark (BAZ). Zelf ben ik enige jaren geleden gestopt als actief voetballer, maar zowel mijn zoon Bart als mijn dochter Lotte voetballen al vanaf zeer jeugdige leeftijd bij deze warme club. Sinds 15 jaar zit ik in het hoofdbestuur van de verening.

2. Welk project heeft het fonds gefinancierd?

We noemen het 'Het Duurzaamheidsproject' en zijn blij met de financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds. We vonden dat we iets moesten doen voor het milieu en we wilden onze vrijwilligers wat ontlasten. Daarnaast zou het mooi zijn als de vereniging geen extra kosten zou hebben. Het project bestaat uit 4 onderdelen:

  1. aanschaf zonnepanelen
  2. vervangen van de conventionele veldverlichting door LED-veldverlichting
  3. aanbrengen van warmtewerende matrassen voor warmte besparing
  4. aanschaf van een veldsproeiinstallatie

Wij willen deze investeringen in 2020 allemaal gerealiseerd hebben. We zijn blij dat we deze lening bij het fonds onder gunstige voorwaarden hebben kunnen afsluiten. Ook onze Algemene Ledenvergadering was bijzonder enthousiast over het project.

3. Hoe verliep het financieringsproces?

Het financieringsproces is in verschillende fases gegaan. We moesten eerst een borg bij SWS verkrijgen voordat we een lening konden krijgen. Dit kostte wat tijd maar is uiteindelijk allemaal goed gekomen. Nadat we de borgstelling verkregen konden we zonder problemen een lening krijgen.

4. Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik dit samen met mijn medebestuurders heb kunnen bewerkstelligen. We besparen de vereniging op termijn geld, doen tegelijkertijd iets aan het milieu en ontlasten onze vrijwilligers. Het mes snijdt dus aan meer dan twee kanten!

5. Welke plannen voor de toekomst heb je nog?

De volgende projecten die wij als vereniging nog willen realiseren zijn onder andere de aanschaf van een kunstgrasveld, gasloos worden, waterbesparing en -opvang realiseren, accu's voor de zonnepanelen en meer LED-veldverlichting. Genoeg te doen!

Lees meer over Stichting Beheer Accommodatie Zuidersportpark bij initiatieven.