Stichting Beheer Accommodatie Zuidersportpark

Vereniging: Stichting Beheer Accommodatie Zuidersportpark
Locatie: Terneuzen
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: aanbrengen van zonnepanelen, ledverlichting, aanbrengen van warmtewerende matrassen voor warmte besparing en de aanschaf van een veldsproei-installatie

Vereniging

Stichting Beheer Accommodatie Zuidersportpark (BAZ) exploiteert sinds 1997 het gelijknamige sportpark in Terneuzen. De velden – vier natuurgrasvelden en één trainingsveld – zijn in eigendom van de stichting en geeft deze in gebruik aan voetbalvereniging VV Terneuzense Boys. De stichting is ook eigenaar van de kleedkamers. De kantine is in eigendom van de vereniging. Ruim 100 vrijwilligers zorgen voor het reilen en zeilen binnen de vereniging uit 1949, waar sociale omgang en het hanteren van normen en waarden met betrekking tot respect voor anderen belangrijker zijn dan het leveren van prestaties.

Vv Terneuzense Boys CLubhuis

Financiering

De sportaccommodatie inclusief het clubgebouw stammen uit 1998 en zijn onlangs nog gerenoveerd. De stichting wil verder verduurzamen en vroeg het BNG Duurzaamheidsfonds om een lening. Met deze financiering kunnen zonnepanelen en ledverlichting aangebracht worden, worden warmtewerende matrassen voor warmte besparing aangebracht en komt er een veldsproei-installatie. Na het doorvoeren van deze duurzame maatregelen kan de accommodatie er zonder grote investeringen weer even tegenaan.

Wouter Faasse

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 3 SDG 7 SDG 11 SDG 12