Door met verduurzamen in de sport!

Goed nieuws voor bestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen: BNG Duurzaamheidsfonds heeft EUR 10 miljoen extra gereserveerd voor de Sportlening.

Sinds de lancering van de Sportlening in januari 2020 hebben al ruim 150 sportverenigingen met behulp van deze financiering uit het BNG Duurzaamheidsfonds kunnen investeren in hun sportaccommodatie. Veel clubs richten zich op verduurzaming, waaronder energiebesparing door over te gaan op LED verlichting. De soorten sporten zijn heel divers: voetbal, hockey, atletiek, paardensport en nog veel meer. We zien opvallend veel tennisverenigingen, die naast energiebesparende maatregelen ook investeren in de aanleg van padelbanen. De gemiddelde omvang van een lening ligt rond de EUR 100.000. Sinds de verhoging van de borgstelling van SWS zien we dat dit gemiddeld iets toeneemt.

Door de vele aanvragen die we ontvangen, zijn we erg blij dat er EUR 10 miljoen extra in het BNG Duurzaamheidsfonds beschikbaar is gesteld voor de sportverenigingen.

Gaat jouw club ook aan de slag met verduurzamen? Kijk dan hier voor meer informatie over onze Sportlening.

Tip!
Zoek je praktische tools, informatie en voorbeelden hoe andere sportclubs verduurzaming van de sportaccommodatie hebben aangepakt? Neem dan eens een kijkje op Duurzame Sportsector.