Hoi Penningmeester! Paul Wevers van Stichting Pierson Zorg

Klein maar fijn dat is de kracht van Stichting Pierson Zorg. Van kleine lekkages tot een volledig duurzame dakrenovatie. En met een financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds kwam ook het financiele plaatje rond. Zo kunnen ze samen een duurzame en veilige omgeving creëren voor hun bewoners. Mooi!

Naam: Paul Wevers

Functie: Penningmeester

Organisatie: Stichting Pierson Zorg

Project: Vernieuwen en verduurzamen van het dak

1. Wie ben je?

Ik ben Paul Wevers, vrijwillige penningmeester en samen met het bestuur vormen we Stichting Pierson Zorg. Wij voorzien in de zorgbehoefte van mensen met een autistische beperking.

2. Welk project heeft het fonds gefinancierd?

We hadden de laatste jaren steeds last van diverse kleine en soms grote lekkages, dat was de aanleiding om de dakbedekking van ons pand geheel te vernieuwen en te verduurzamen. Er is extra isolatie aangebracht en nieuwe groene beplanting wordt aangelegd op diverse onderdelen van het dak. Op het hoge dak komen zonnepanelen om ook de energievoorziening te verduurzamen. Zo zijn we weer helemaal klaar voor de toekomst!

3. Hoe verliep het financieringsproces?

In eerste instantie dachten wij niet in aanmerking te komen voor een lening van het BNG Duurzaamheidsfonds, echter een van onze bestuursleden heeft contact gezocht met de investmentmanager van het fonds: Paul Scholten. Daarna is de bal heel snel gaan rollen en hebben wij ons vrij snel aangemeld. Helaas heeft het Corona virus vertraging in onze werkzaamheden gebracht. Maar wij verwachten voor de zomer te kunnen starten met de werkzaamheden.

4. Waar ben je trots op?

Dat wij samen een duurzame en veilige omgeving kunnen creëren voor onze bewoners. Onze kracht zit in de kleinschaligheid!

  • 7 bewoners
  • 1 coördinator
  • 7 medewerkers
  • 7 ouders in het bestuur
  • 1 externe vrijwillige penningmeester

5. Welke plannen voor de toekomst heb je nog?

In de toekomst willen we ons pand verder verduurzamen. Plannen die er liggen zijn het opvangen van regenwater voor het bewateren van onze tuin. Genoeg ambities!

Lees meer over Stichting Pierson Zorg bij initiatieven.