Hoi voorzitter! Ronald van Lienen van HV Zaanstreek

Van zijn vrouw is het wel eens klaar maar Ronald heeft nog genoeg dromen op sportief gebied. Van meer bekendheid genereren voor de club tot het bouwen van zijn eigen sporthal. Al ruim 46 jaar staat Ronald in weer en wind op het handbalveld.

Naam: Ronald van Lienen

Functie: Voorzitter

Vereniging: Handbalvereniging Zaanstreek

Lid: vanaf 1974

1. Wie ben je?

Mijn naam is Ronald van Lienen en ben sinds 4 jaar voorzitter van de vereniging daarvoor zat ik wel al zo'n 20 jaar in het bestuur. Ik ben inmiddels 46 jaar lid van de club.

2. Hoe ben je bij het BNG Duurzaamheidsfonds terecht gekomen?

We doen mee aan een initiatief vanuit de gemeente en NOC/NSF voor verduurzaming van sportaccommodaties. Ik ben in contact gekomen met greenleisures om te kijken naar mogelijkheden. Er bleken en aantal subsidie mogelijkheden te zijn welke het interessant maakte voor ons om er serieus naar te gaan kijken.

3. Hoe verliep het financieringsproces?

Via onze sponsor ENGIE kwamen we in contact met een leverancier van zonnepanelen. En ook mede door hun enthousiasme over ons project ging het allemaal erg snel. Daarna contact gezocht met Stichting Waarborg Sport (SWS) om daar de mogelijkheden van financierring te bespreken. Na een gesprek met hun kregen we al snel het gevoel dat het allemaal kon lukken. Zij kwamen ook met de optie om bij het BNG Duurzaamheidsfonds de lening af sluiten.

4. Waar ben je trots op?

Ik ben erg trots dat we beschikken over een hele mooie accommodatie, waarin onze leden met plezier kunnen handballen en overige activiteiten kunnen doen. Het is fijn om te zien dat de leden met plezier naar de club komen iets wat in deze tijd nog duidelijker zichtbaar is .

5. Welke plannen voor de toekomst heb je nog?

Mijn vrouw zou zeggen je bent nu wel eens klaar. :)
Maar plannen voor de toekomst liggen nu ook meer op het sportieve gebied, proberen om in onze regio meer bekendheid te krijgen.
En een van mij dromen is altijd nog om een eigen sporthal voor de vereniging te bouwen, zodat we voldoende kunnen trainen tijdens het zaal seizoen en niet worden afgescheept met een paar uurtjes.

Lees meer over HV Zaanstreek bij initiatieven.