Handbalvereniging Zaanstreek: dakisolatie en zonnepanelen

Vereniging: Handbalvereniging Zaanstreek
Locatie: Zaandam (gemeente Zaanstad)
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: dak vernieuwing met isolatie en plaatsen van zonnepanelen
Website: www.hvzaanstreek.nl

Vereniging

Handbalvereniging Zaanstreek bestaat sinds 1962. De leden spelen zowel recreatief als competitief op een sportpark in Zaandam. De vereniging huurt daar van de gemeente twee velden voorzien van ledverlichting. Een goed onderhouden clubhuis en in 2014 vernieuwde kleedkamers zijn in eigendom. De vereniging heeft een sociaal karakter: naast het spelen van handbal organiseert de activiteitencommissie diverse evenementen voor nóg meer plezier, zoals Pinkstertoernooien, Halloweenfeesten en feestavonden.

 

Financiering

De handbalvereniging wil de accommodatie verduurzamen door het dak van het clubhuis te vernieuwen, te isoleren en er zonnepanelen op te plaatsen. Na het aanbrengen van de isolatie hoeft de vereniging minder te stoken. Met de zonnepanelen kunnen zij hun energiebehoefte grotendeels zelf duurzaam opwekken.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: