Hoi voorzitter! Yda van Oosten van WSV De Vechtstreek

"Het was een proces van vallen en opstaan, maar het is gelukt! En we zijn als vereniging erg blij met het resultaat en kunnen weer jaren verder." Voorzitter Yda van Oosten en haar boot zijn klaar voor een nieuw zomerseizoen. Lees hier haar ervaringen en toekomstplannen.

Naam: Yda van Oosten

Functie: Voorzitter

Vereniging: WSV De Vechtstreek

Lid: vanaf 2016

1. Wie ben je?

Ik ben Yda van Oosten, 46 jaar oud, werkzaam als regiomanager in de gezondheidszorg, woon in Vriezenveen met vriend, dochter van 16 en stiefzoon van 12. In mijn vrije tijd loop ik graag hard en we verblijven regelmatig op onze boot in de haven van Ommen. In het najaar van 2018 ben ik gevraagd door de leden om de rol van voorzitter op mij te nemen. Met o.a als doelstelling het realiseren van het nieuwe havenkantoor / sanitaire unit. Inmiddels zijn we al weer 1,5 jaar verder.

2. Hoe ben je bij het BNG Duurzaamheidsfonds terecht gekomen?

Via de medewerkster van de Stichting Waarborgfonds Sport die mij bezocht heeft voor de aanvraag.

3. Hoe verliep het financieringsproces?

Het proces verliep voorspoedig, met een kleine tegenslag omdat de financiële ‘pot’ leeg was. Gelukkig kon onze aanvraag een paar weken later (na aanvulling van de middelen) toch goedgekeurd worden.

4. Waar ben je trots op?

Op de volharding van ons als vereniging. Na de opening van de vernieuwde haven in 2015 heeft het toch nog weer 5 jaar geduurd voordat onze nieuwe voorziening gerealiseerd kon worden. Hier waren we voor de oplevering van de haven ook al jaren mee bezig geweest. Het was een proces van vallen en opstaan, maar het is gelukt! En we zijn er als vereniging erg blij mee en kunnen weer jaren verder.

5. Welke plannen voor de toekomst heb je nog?

In juli 2020 willen we onze nieuwe havenunit officieel openen en daarna flink aan de weg gaan timmeren met de promotie van onze mooie haven, met moderne sanitaire voorziening en gezellig havenkantoor. Verder willen we een voorziening gaan treffen voor goede Wifi ontvangst in de haven en de aanlegsteigers verduurzamen de komende jaren.

Lees meer over WSV De Vechtstreek bij initiatieven.