Watersportvereniging Blinckvliet: jachthaven uitbaggeren en nieuwe meerpalen

Naam vereniging: Watersportvereniging Blinckvliet
Locatie: Zuidland (gemeente Nissewaard)
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: jachthaven uitbaggeren, meerpalen deels renoveren en nieuwe aanschaffen
Website: www.blinckvliet.nl

Vereniging

Watersportvereniging Blinckvliet uit het Zuid-Hollandse Zuidland (gemeente Nissewaard) bestaat sinds 1971. De vereniging staat open voor mensen die een ligplaats voor hun boot willen huren in de jachthaven, al is er al jaren een wachtlijst. De leden exploiteren de haven en het clubhuis in eigen beheer, met ondersteuning van een havenmeester. Van alle leden wordt actieve betrokkenheid verwacht, zoals meedoen aan onderhoud van de haven of de kantine, en het uitvoeren van verenigingstaken.

 

Financiering

De watersportvereniging klopte bij het BNG Duurzaamheidsfonds aan voor een financiering voor de jachthaven. Die moet nodig uitgebaggerd worden om meer diepte te creëren voor steeds grotere boten die de haven in willen. De oude houten palen worden vervangen door stalen palen met een kunststof coating, daarnaast worden de houten steigerplanken vervangen door een duurzame kunststofvariant. Met de financiering kan de vereniging hun bestaan op veilige wijze voortzetten.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: