EigenWijkse Zon

De EigenWijkse Zon Coöperatie U.A. installeert in Wijk bij Duurstede een collectieve zonne-energie-installatie met 1.350 zonnepanelen op een aantal daken van Sportpark Mariënhoeve. Het is het tweede deel van een groter project. In de zomer van 2018 werden al 480 zonnepanelen op het dak van de judohal gelegd. Alle opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan het net. Met hun projecten wil de coöperatie een duurzame en coöperatieve energietransitie in het gebied bevorderen.

Mariënhoeve 2 heeft een vermogen van 400 kWp en zal per jaar circa 310.000 kWh opleveren. Dat is genoeg voor bijna 100 huishoudens. De panelen worden in een zogenaamde oost-west opstelling gelegd, zie hier. Het verwachte projectrendement (IRR) is 4%.

Voor het project is een lening van € 50.000 aangevraagd en gekregen bij het Energiefonds Utrecht en we lenen nog eens bijna € 200.000 bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Voor dat laatste is een garantstelling door de gemeente Wijk bij Duurstede afgegeven. 

Meer informatie: www.ewec.nl/zonnepark-marienhoeve

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 7 - BNG Duurzaamheidsfonds SDG 11 - BNG Duurzaamheidsfonds SDG 12 - BNG Duurzaamheidsfonds