Kanovereniging Argonauten: renovatie clubhuis

Vereniging: Kanovereniging Argonauten
Locatie: De Rijp (gemeente Alkmaar)
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: renovatie van het clubhuis
Website: www.kvargonauten.nl

Vereniging

Kanovereniging Argonauten werd opgericht in 1958 in het Noord-Hollandse De Rijp, een dorp in de gemeente Alkmaar. Feitelijk is het niet kanovaren wat ze doen, maar kajakken. Daarvoor gebruik je een peddel met twee bladen. De vereniging staat open voor iedereen die in de sport geïnteresseerd is, zowel beginners als gevorderden. Leden kunnen recreatief varen, en meedoen aan tochten en wedstrijden. Er is een eigen accommodatie, op korte afstand van verschillende natuurgebieden.

 

Financiering

Het boothuis en de kantine zijn goed onderhouden, maar wel toe aan een laatste deel van groot onderhoud. Deels wordt hiervoor gebruikgemaakt van een lening uit het BNG Duurzaamheidsfonds. Het dak wordt vernieuwd, de vloer geïsoleerd, er komt een andere cv-ketel, en nieuwe kozijnen en loodsdeuren. Met deze renovatie kan de accommodatie er weer jaren tegenaan en bespaart de vereniging met de duurzame maatregelen ook nog eens op de energiekosten.

 

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: