Koninklijke Deventer Cricket & Football Club UD

Vereniging: Koninklijke Deventer Cricket & Football Club UD
Locatie: Deventer
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: zonnepanelen op het dak van de sporthal en ledverlichting in de kantine
Website: www.konud.nl

Vereniging

Koninklijke UD, ofwel Koninklijke Deventer Cricket & Football Club ‘Utile Dulci’, is met de oprichting in 1875 de oudste nog bestaande veldsportvereniging van Nederland. Oorspronkelijk opgericht als cricketclub fuseerde de vereniging in 1894 met voetbalclub Excelsior. Er kon ook nog een tijdje atletiek en hockey gespeeld worden. Inmiddels zijn alleen voetbal en cricket overgebleven. Bij cricket is dat jeugd, die samenspeelt met cricketclub Salland. Koninklijke UD heeft 75 vrijwilligers en speelt op een sportpark waar het vier natuurgrasvelden en één trainingsveld huurt van de gemeente Deventer.

Clubhuis UD Deventer

Financiering

De club heeft een sporthal met tribune in eigendom. Die werd gebruikt voor cricket, maar wordt nu verhuurd aan een fysiotherapiepraktijk. De club wil zonnepanelen op het dak van de hal plaatsen, zodat de vaste energielasten dalen en waarmee ze minstens 50% van hun energie groen opwekken. Ook ledverlichting in de kantine moeten zorgen voor minder energiegebruik dan nu met conventionele verlichting. Met de financiering vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds werden deze ambities werkelijkheid.

Voetbal sportlening UD Deventer

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 3 SDG 7 Duurzame Energie SDG 11 SDG 12