Stichting Molenduinbad Norg

Vereniging: Stichting Molenduinbad Norg
Locatie: Norg (gemeente Noordenveld)
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: installeren van warmtepompen, dakrenovatie en -isolatie, en het plaatsen van zonnepanelen
Website: www.molenduinbad.nl

Vereniging

Stichting Molenduinbad exploiteert sinds 1996 het binnenzwembad in Norg, een dorp in de gemeente Noordenveld. Het is een kindvriendelijk, subtropisch zwembad voor waterpret voor jong en oud. Er is een peuterbad, wedstrijdbad, een dertig meter lange glijbaan, stroomversnelling en een Turks stoombad. Naast recreatief zwemmen worden er aquasporten aangeboden en begeleide activiteiten, zoals Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen en bewegen voor ouderen en mensen met lichamelijke klachten of een handicap. De stichting heeft een nationale licentie waarmee het zwemlessen mag aanbieden en diploma’s kan uitreiken volgens het Zwem-ABC.

Zwembad Molenduinbad

Financiering

De stichting wil de overdekte zwemaccommodatie na een renovatie in 2017 verder verduurzamen. Met behulp van een financiering bij het BNG Duurzaamheidsfonds pakken zij dit groots aan. De ombouw naar lage temperatuurverwarming en de inzet van warmteterugwinning en twee warmtepompen leveren zo’n 60 procent aardgasbesparing op. Het zwembad verstookt op jaarbasis straks zo’n 50.000 m3 minder gas. Het meerverbruik aan elektriciteit voor de warmtepompen wordt opgelost door zonnepanelen op het dak te plaatsen, nadat het dak vernieuwd en geïsoleerd is. Alle energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat het zwembad op termijn jaarlijks vele duizenden euro’s minder aan gas en elektriciteit uitgeeft.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 3 SDG 7 SDG 11 SDG 12