Tennisvereniging Hercules: ledverlichting, zonnepanelen, dakrenovatie en -isolatie

Vereniging: Tennisvereniging Hercules
Locatie: Hengelo
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: aanbrengen van ledverlichting en zonnepanelen, renoveren en isoleren van het dak, vernieuwen van de meterkast
Website: www.tvhercules.nl

Vereniging

De in 1996 opgerichte tennisvereniging Hercules komt uit Hengelo. De vereniging komt voort uit sportvereniging Hercules, waar de afdeling tennis in 1976 opgericht werd. Er tennissen zo’n 600 leden, zowel op recreatief als op wedstrijdniveau. Een externe tennisschool geeft les. De zeven banen op het tennispark zijn in eigendom van de vereniging, net als het ruime clubhuis met overdekt terras. In 2017 zijn vijf gravelbanen vervangen door all-weather banen, zodat er het hele jaar gespeeld kan worden. De twee in 2012 aangelegde banen hadden dat al.

 

Financiering

De vereniging reserveerde geld voor de recent afgeronde verbouwing van het clubhuis. De duurzaamheidsmaatregelen worden gefinancierd met eigen geld, subsidie van de DUS-I en een lening van het BNG Duurzaamheidsfonds. Met deze financiering zal de conventionele verlichting op de tennisbanen vervangen worden door ledverlichting. Het dak wordt na renovatie geïsoleerd en er komen zonnepanelen op om deels in de eigen energiebehoefte te voorzien. Ook de meterkast wordt vernieuwd. In combinatie met het opknappen van het clubhuis beschikt de vereniging straks over een moderne en duurzame accommodatie.

 

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: