Tennisvereniging Weerselo: renovatie en uitbreiding clubhuis en kleedkamers

Vereniging: TV Weerselo
Locatie: Weerselo (gemeente Dinkelland)
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: duurzaam renoveren en uitbreiden van het clubhuis en de kleedkamers
Website: www.tvweerselo.nl

Vereniging

De in 1976 opgerichte Tennisvereniging Weerselo komt uit het gelijknamige dorp Weerselo in de gemeente Dinkelland. De vereniging vindt dat leden goede tennistraining en tennisplezier op elk niveau kunnen verwachten. De vijf tennisbanen met ledverlichting zijn sinds 2014 in eigendom van de Stichting Tennis Weerselo, die een vergoeding ontvangt van de club voor het gebruik van de banen. Het clubhuis en de kleedkamers op het tennispark zijn van de vereniging zelf. Met projecten rond school- en buurttennis geeft de club niet alleen invulling aan haar maatschappelijke rol, maar hoopt zo ook mensen te enthousiasmeren om te komen tennissen.

TV Weerselo clubhuis Tennisbaan TV Weerselo

Financiering

De tennisvereniging wil het clubhuis en de kleedkamers renoveren en uitbreiden. Ze vroeg hiervoor de Sportlening aan bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Hiermee kan de vereniging onder meer de vloer van de kantine vervangen, nieuw meubilair aanschaffen, het clubhuis voorzien van een frisse lik verf en investeren in isolatie, een akoestisch plafond en binnen en buiten toiletten plaatsen. Met deze investering zullen de kleedkamers, douches en het clubhuis duurzamer in gebruik worden en zal de hygiëne verbeteren.

Kantine TV Weerselo

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 3 SDG 11