Cirqlar B.V. : bouwmateriaal van biologisch restafval

Cirqlar B.V levert sinds 2012 verantwoorde en milieuvriendelijke bouwmaterialen waaronder Resysta, een bouwmateriaal gemaakt van biologisch restafval. Het BNG Duurzaamheidsfonds gaat een lening verstrekken. Cirqlar B.V. is zustermaatschappij van Bewust in de Bouw B.V., het handelsbedrijf in duurzame bouwmaterialen. Het bedrijf levert sinds 2012 verantwoorde en milieuvriendelijke bouwmaterialen waaronder Resysta. Resysta is een bouwmateriaal gemaakt van biologisch restafval en is toepasbaar als gevelbekleding en terrasdelen, en van meubels tot brugdelen of steigerdelen.Een groeiend aantal architecten, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, gemeentes en aannemers hebben interesse in het product. Om het materiaal marktconform te kunnen blijven leveren gaat Bewust in de Bouw het nu zelf produceren, onder de productnaam Cirqlar.


Om het productieproces te realiseren is financiering nodig voor machines, mallen en werkkapitaal. Het BNG Duurzaamheidsfonds gaat, naast een financiering dat door een crowdfundingscampagne van OnePlanet Crowd bijeen is gebracht, een senior lening verstrekken. Met deze financiering dragen we bij aan de verduurzaming van de bouwsector en funden daarmee de circulaire economie.

Meer over Bewust in de Bouw is hier te vinden.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: