iwell: Batterijsysteem voor appartementencomplexen

Schone en betaalbare energie voor iedereen, dat is de visie van iwell. Gevestigd op het terrein van een actieve energiecentrale van Eneco in Utrecht ontwikkelt iwell slimme batterijsystemen. Het BNG Duurzaamheidsfonds gelooft in het succes en stelt een financiering beschikbaar om de afzet van het Cube batterijsysteem via een operational lease aanbod te kunnen realiseren. Met haar herbruikbare batterijsystem Cube wordt energie uit groene bronnen zoals wind en zon opgeslagen.

De Cube kan onder andere worden geplaatst in appartementencomplexen van woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Dit batterijsysteem zorgt voor het afvangen van pieken (peak shaving) bij liftgebruik en combineert dat met het opslaan van duurzame elektriciteit. Zo is de Cube een belangrijke schakel om het energienetwerk in balans te houden en kan het de kosten voor Woningbouwverenigingen en VvE’s reduceren. Kortom, verduurzamen én besparen.


Cube dashboard
Foto: Sebastiaan ter Burg voor BNG Bank, CC BY 4.0

Winnaar Global Goals Social Impact Challenge

iwell won in november 2018 de Global Goals Social Impact Challenge van VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en BNG Bank. De winnaar krijgt van BNG Bank begeleiding om het plan financierbaar en uitvoerbaar te maken. Daarmee heeft iwell de businesscase uitgewerkt en gaat deze nu ook op de markt brengen in iwell Lease B.V. Het BNG Duurzaamheidsfonds gelooft in het succes en stelt een financiering beschikbaar om de afzet van het Cube batterijsysteem via een operational lease aanbod te kunnen realiseren. Via iwell Lease BV kan iwell daarmee de groei realiseren die men voor ogen heeft.Meer informatie over iwell en de Cube is te vinden op: www.iwell.nl.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: