Tennisclub Bilthoven: ledverlichting

Vereniging: Tennisclub Bilthoven
Locatie: Bilthoven (gemeente De Bilt)
Thema: Sport
Vraagt financiering aan voor: Ledverlichting voor tennisbanen
Website: www.tcbilthoven.nl

Vereniging

Tennisclub Bilthoven werd in 1934 opgericht en ligt in het bos aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Zowel wedstrijd- als recreatietennissers kunnen bij de club terecht. Een vaste kern van trainers verzorgt tennislessen op alle niveaus. De vereniging heeft tien tennisbanen, waarvan er vier in eigendom zijn. Van de andere banen is Stichting Beheer Tennispark Bilthoven eigenaar, die ook het sportpark exploiteert en ter beschikking stelt aan de vereniging.

TB Bilthoven BNG Duurzaamheidsfonds LED verlichting TP Bilthoven

Financiering

Om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen, wil de tennisclub investeren in ledverlichting voor de tennisbanen. Met deze omschakeling realiseert TB Bilthoven een besparing op energieverbruik van een kleine 70%! Door de conventionele verlichting te vervangen, zou dat op de energierekening van de vereniging zo’n 9.000 euro per jaar moeten schelen. Met voor de leden de voordelen dat spelen met verlichting hiermee in de toekomst is gewaarborgd. De oude lampen mogen namelijk niet meer in Europa geproduceerd worden. Verdere voordelen zijn een heldere lichtsituatie op de baan en het gebruiksgemak. De verlichting hoeft niet op te warmen. Knop om is direct licht en ook opnieuw aandoen vergt geen wachttijd. Voor deze investering maakt TP Bilthoven gebruik van aantrekkelijke subsidies, die de overheid voor het verduurzamen beschikbaar heeft gesteld en verstrekt het BNG Duurzaamheidsfonds een lening.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 3 BNG Duurzaamheidsfonds SDG 11 BNG Duurzaamheidsfonds SDG 12 BNG Duurzaamheidsfonds

Nog meer weten over Tennispark Bilthoven? Lees het verhaal met penningmeester Chris Baas.