VvE Azuria: balkons en galerijen renoveren

Aanvrager: Vereniging van Eigenaren Azuria
Locatie: Amsterdam
Thema: Leefomgeving
Vraagt financiering aan voor: renoveren van de betonconstructie van balkons en galerijen

Project

De Vereniging van Eigenaren Azuria uit de F-Buurt in Amsterdam Zuidoost beheert 47 flatwoningen aan de straat Frissenstein. Het complex uit de jaren ’60 was tot de eeuwwisseling de langste galerijflat uit de buurt. In 2003 werd het flatgebouw grotendeels neergehaald en het restant gerenoveerd, waarna de woningbouwvereniging de appartementen verkocht. Stadsdeel Amsterdam Zuidoost adviseerde de VvE onlangs vanuit oogpunt van veilig wonen en leefomgeving dringend voor renovatie- en reparatiewerkzaamheden vanwege geconstateerd betonrot. Het flatgebouw heeft veel zwakke plekken in de galerij- en balkonvloeren dat is op termijn een gevaar voor de veiligheid van de bewoners en omstanders. De VvE wil de bestaande betonconstructie daarom volledig renoveren, zodat het beton weer tientallen jaren mee kan.

Balkom renovatie

Financiering

De VvE vraagt het BNG Duurzaamheidsfonds om een financiering, zodat de bewoners niet zelf een eenmalige investering hoeven te doen. De Maatwerklening is de oplossing. Daarnaast wordt er 20% van de totale investering ingelegd uit de VvE reserves. Door de maandelijkse servicekosten van alle leden gedurende de looptijd van de lening te verhogen, betaalt de VvE de lening in vijftien jaar terug. Na aflossing worden de servicekosten weer aangepast naar het reguliere bedrag.

Balkon renovatie

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 11