VvE De Sanderij: zonnepanelen

Aanvrager: VvE De Sanderij
Locatie: Schoorl (gemeente Bergen)
Thema: Energie + Leefomgeving
Vraagt financiering aan voor: 816 zonnepanelen

Project

VvE De Sanderij uit Schoorl beheert 56 luxe appartementen met bijbehorende parkeergarage en vijf algemene ruimtes. Het zijn levensloopbestendige appartementen, liggend tegenover een natuurgebied in Schoorl en op loopafstand van het centrum. In de afgelopen jaren is er al veel groot onderhoud aan het gebouw gepleegd. De VvE wil nu 816 zonnepanelen op het dak van het in 2001 gebouwde appartementencomplex aanbrengen. Naast de bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen van de provincie Noord-Holland en diens gemeenten, zorgt het project ook voor een aandeel in een toekomstbestendige, energieneutralere samenleving.

Financiering

Om niet te veel van de eigen reserves aan te spreken, vroeg de VvE het BNG Duurzaamheidsfonds om financiering. Voor de investering hoeft de VvE geen verhoging van de servicekosten door te voeren aan de leden. De groene stroomopbrengst uit de zonnepanelen wordt teruggeleverd aan het net en de inkomsten daarvan vloeien terug in de kas van de VvE, als reservering voor groot onderhoud.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 7 BNG Duurzaamheidsfonds SDG 11 BNG Duurzaamheidsfonds SDG 12 BNG Duurzaamheidsfonds