VvE Marsdiepstraat: dak en gevel vernieuwen en isoleren

Aanvrager: VvE Marsdiepstraat
Locatie: Den Helder
Thema: Energie + Leefomgeving
Vraagt financiering aan voor: vernieuwen en isoleren van dak en gevel, inclusief kozijnen met triple glas

Project

VvE Marsdiepstraat uit Den Helder bestaat uit 12 appartementen, 2 winkelpanden en 1 restaurant. Na eerdere verbouwingstrajecten rondom de voorzijde van het complex en het trappenportaal wil de VvE nu de laatste verduurzamingsslag maken aan de achterkant en het dak. Het bestuur wil het dak en de gevel duurzaam vernieuwen en isoleren, en kunststof kozijnen plaatsen met zonwerend triple glas. Het streven is een representatief gebouw met goede isolatie en andere energiebesparende maatregelen.

Financiering

Waar financiering van VvE’s nagenoeg niet mogelijk is op de reguliere markt, zijn er via het BNG Duurzaamheidsfonds wél mogelijkheden. Met hun aanvraag krijgt VvE Marsdiepstraat de allereerste lening uit het fonds. Hiermee kunnen ze investeren in het complex en de dakbedekking vernieuwen en isoleren, de gevelpuien vervangen en kunststof kozijnen met duurzaam glas plaatsen. Met de winst uit energiebesparing kan de VvE de lening deels aflossen.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s:

SDG 3 BNG Duurzaamheidsfonds SDG 11 BNG Duurzaamheidsfonds SDG 12 BNG Duurzaamheidsfonds