VvE Wilgenhof IV: zonnepanelen

Aanvrager: VvE Wilgenhof IV
Locatie: Rotterdam
ThemaEnergie & Leefomgeving
Vraagt financiering aan voor: 280 zonnepanelen

Project

De Rotterdamse VvE Wilgenhof IV bestaat uit 34 onder- en bovenwoningen en 1 horecapand in een in 2006 nieuw gebouwd complex. Met de op hun eigen daken te installeren 280 zonnepanelen met extra hoog vermogen, willen de leden hun eigen groene stroom opwekken én geld besparen op hun energierekening. Dankzij de gezamenlijke aanpak kunnen bovendien alle bewoners profiteren van zonnestroom, zowel bewoners zonder toegang tot het dak als mensen die zelf de middelen niet hebben om een dergelijke investering te doen. Ook kan de VvE voor de totale installatie gebruikmaken van schaalvoordeel. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.

 

Financiering

De VvE gaat voor de zonnepanelen een financiering aan bij het BNG Duurzaamheidsfonds. De leden lossen de lening via de VvE gedurende vijftien jaar af middels een verhoging van de servicekosten. De energiebesparing uit de zonnepanelen weegt echter ruimschoots op tegen die verhoging. Na vijftien jaar gaan de servicekosten terug naar een regulier bedrag en zullen alle huishoudens elke euro aan energiebesparing als winst in de portemonnee voelen.

Bijdrage aan een duurzamere wereld

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland. Daarmee sluiten we naadloos aan op de Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dit project draagt bij aan meerdere SDG’s: