Deze 5 kleine ondernemers maken slim gebruik van financiering voor verduurzaming

Onlangs verstrekte het BNG Duurzaamheidsfonds de vijfde Standaardlening. Hiermee is weer een ondernemer geholpen met de financiering van een kleinschalig en duurzaam project dat anders moeilijker of niet van de grond was gekomen. En zo draagt het fonds samen met ondernemend Nederland bij aan een toekomstbestendig en energieneutraal land!

Onlangs verstrekte het BNG Duurzaamheidsfonds de vijfde Standaardlening. Hiermee is weer een ondernemer geholpen met de financiering van een kleinschalig en duurzaam project dat anders moeilijker of niet van de grond was gekomen. En zo draagt het fonds samen met ondernemend Nederland bij aan een toekomstbestendig en energieneutraal land!

Begin dit jaar lanceerde het BNG Duurzaamheidsfonds de Standaardlening. Met een versimpeld proces en lagere kosten maakt het BNG Duurzaamheidsfonds het hiermee voor ondernemers en bestuurders nog makkelijker om de eerste stappen richting een duurzame onderneming te zetten. Het gaat om relatief eenvoudige financieringsvraagstukken waarvoor initiatiefnemers niet bij een reguliere bank terecht kunnen. Het fonds is actief binnen de thema's energie, mobiliteit, leefomgeving, circulair en sport. De diversiteit aan thematiek is terug te zien in de eerste vijf projecten die dit jaar een Standaardlening kregen.

Stichting Pierson Zorg

Stichting Pierson Zorg uit Schiedam biedt een woonvoorziening aan mensen met een autistische beperking. Het dak van hun pand was aan vernieuwing toe; meteen een reden voor verdere verduurzaming. Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekte een lening voor dakisolatie, een nieuw ventilatiesysteem, zonnepanelen en sedum voor een gedeeltelijk groendak. De stichting verbruikt zo minder energie, voorziet zelf in de stroombehoefte en draagt bij aan de opname van CO2, fijnstof en andere stoffen.

Europese Participatie Groep

In het Brabantse Boekel kocht de Europese Participatie Groep recent een kantoorpand. Ze wilden dat verder verduurzamen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en vroegen het BNG Duurzaamheidsfonds de zonnepanelen en energiebesparende maatregelen te financieren. Daarmee bracht het bedrijf de energiebehoefte terug en wekt zelf duurzaam op wat ze nodig hebben.

Groenpand Groep

Groenpand Groep wilde hun kantoorpand in Utrecht aardgasvrij maken voor een vermindering in CO2-uitstoot. Met triple glas, een goed geïsoleerde houten gevel, vloerverwarming en gebruik van een warmtepomp bespaart het pand straks 10.000 m3 aan gas, wat gelijkstaat aan de uitstoot van zo’n 19.000 kg CO2. Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekte een lening voor de investering. De benodigde stroom wil Groenpand Groep later opwekken met zonnepanelen.

Vastgoed Winkelcentrum De Olm

Vastgoed Winkelcentrum De Olm BV is eigenaar van het gelijknamige winkelcentrum in Krimpen aan den IJssel en eigendom van ondernemer Dijkman die de Jumbo supermarkt in het winkelcentrum exploiteert. Met meer dan 500 zonnepanelen op het dak van het winkelcentrum wil het bedrijf bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Ze besparen hiermee jaarlijks zo’n 80.000 kg CO2. De totale CO2-besparing over een periode van 25 jaar is circa 2 miljoen kg. Met een lening van het BNG Duurzaamheidsfonds financierden ze de aanschaf en installatie van de zonnepanelen.

Aarts Vastgoed BV

Aarts Vastgoed BV uit Asten heeft een bedrijfspand in Helmond, dat wordt verhuurd aan een autobedrijf met een dealership van BMW. Ze willen het pand voorzien van 252 zonnepanelen, met een totaal vermogen van ruim 85.000 wattpiek. Het BNG Duurzaamheidsfonds financierde de investering. Voor Aarts Vastgoed BV betekent de verduurzaming dat ze ruimschoots in de eigen energievoorziening voorzien én extra opbrengsten genereren waarmee ze de investering snel terugverdienen.

Meer weten over de Standaardlening?

Bekijk hier de video over de Standaardlening:

Simpel, snel & digitaal aanvragen

Met de Standaardlening van het BNG Duurzaamheidsfonds vragen ondernemers, bedrijven, verenigingen, coöperaties en stichtingen met een rendabele businesscase binnen een paar klikken online een lening van € 50.000 tot € 100.000 aan voor hun duurzame project, product of dienst. Het fonds financiert maximaal 80 procent, de overige 20 procent brengt een ondernemer in met eigen middelen en/of subsidie(s). De Standaardlening is een onderhandse lening zonder afsluit- en notariskosten, met een looptijd van maximaal 10 jaar, een vaste rente en de mogelijkheid om boetevrij vervroegd af te lossen. Is het echt zo simpel? Ja, dat is het. Lever vandaag nog je duurzame plan in!